Prema knjizi

Na Netflix stiže hit serija

"Nekoć slavna i moćna kraljevina Ravka u dugogodišnjem je ratu, okružena neprijateljima i podijeljena Sjenovitim Rasjedom, pojasom neprobojne tmine prepunom zlokobnih volkri, čudovišta koja napadaju svakoga tko ga pokuša prijeći.''
Kultura / Film TV | 26. 03. 2021. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krenulo je s Igrom prijestolja. Bilo je i prije televizijskih serija epske fantastike, no nijedna nije napravila takav bum - barem ne u moderno vrijeme bingeanja. Netflix, kao premijerni stream servis, uočio je priliku te je izbacio svog Witchera koji je također bio veliki hit te se snima druga sezona. No, tu nije kraj. U travnju ćemo gledati Shadow and Bone, novu uzdanicu tog kanala koja je također snimljena po književnom predlošku, piše Index.hr.

U vremenskom skladu s time u knjižare stiže domaće izdanje istoimenog romana, Sjena i kost.

 A evo o čemu se radi:

"Nekoć slavna i moćna kraljevina Ravka u dugogodišnjem je ratu, okružena neprijateljima i podijeljena Sjenovitim Rasjedom, pojasom neprobojne tmine prepunom zlokobnih volkri, čudovišta koja napadaju svakoga tko ga pokuša prijeći.Vojnikinja Alina Starkov nikada nije bila osobito dobra ni u čemu. No kad volkre usred Rasjeda napadnu njezinu pukovniju, a najbolji joj prijatelj zadobije strahovite ozljede, Alina oslobađa nevjerojatnu sposobnost koje dotad nije bila svjesna i spašava mu život. Zbog novootkrivene moći Alinu odvode na kraljevski dvor, gdje prolazi obuku kako bi postala pripadnicom griša, magične elitne jedinice koju predvodi zagonetni i moćni Mračnjak. On prepoznaje Alininu moć kao ključ za oslobađanje njihova kraljevstva i konačno uništenje Rasjeda i volkri.

Video: Shadow and Bone | Teaser Trailer | Netflix

Ipak, ništa u tome magičnom svijetu nije onako kako izgleda na prvi pogled. Dok cijelo kraljevstvo ovisi o njezinoj nepredvidivoj moći, Alina će se prvo morati suočiti s mračnim tajnama griša, kao i skrivenim tajnama vlastitoga srca..."

Autorica knjige Leigh Bardugo napisala je više fantastičnih romana iz serijala Grishaverse. Uz više od tri milijuna prodanih primjeraka, Grishaverse obuhvaća trilogiju Sjena i kost, duologiju Šest vrana te romane Jezik Trnja, Kralj Ožiljaka i Život Svetaca.

Netflix je otkupio filmska prava za trilogiju Sjena i kost te duologiju Šest vrana i prema njima je snimljena originalna serija. Serija se počinje emitirati 23. travnja, a u prvoj sezoni radnja će pokrivati prvu knjigu trilogije Sjenu i kost te roman Šest vrana.

Kopirati
Drag cursor here to close