Ambasada kulture

Mostar: Dokumentarni film u fokusu Amplitudnih večeri

Dokumentarni film bit će u fokusu događaja pod nazivom Amplitudne večeri koje organizira Ambasada kulture Amplituda.
Kultura / Film TV | 27. 02. 2024. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon koncerta grupe Zerdelija s početka veljače, Ambasada kulture Amplituda najavljuje drugi po redu događaj pod nazivom Amplitudine večeri, u čijem fokusu će ovaj put biti dokumentarni film.

U četvrtak, 29. veljače u 19:00 sati, održat će se premijera filma Gutač Nula, autora Milija Đukića, koji govori o pjesniku Vuku Rodiću, piscu s margine, koji predstavlja živu legendu suvremene BH književnosti, čovjeka koji kroz vlastiti mikrokosmos, iz autsajderske pozicije, daje glas i snagu svim zanemarenim i obespravljenim ljudima i "ubogim pjesnicima", stvarajući poeziju, prozne tekstove i kolumne na potezu između tri njemu bitne sarajevske lokacije koje, pored Rodićeve naracije, čine okosnicu i glavni mizanscen ovog filma.

Scenarij potpisuje Mili Đukić, dok je režiju pored njega radio i direktor fotografije Goran Stojkić, koji skupa sa Helenom Benko čini i kamermansku ekipu. Film je nastao u suradnji sa Bonk production i Ambasadom kulture Amplituda iz Mostara, a premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Sarajevo film festivalu.

Pored filma Gutač nula projekciju će imati i dva kratka dokumentarca:

Film Qāsim, autorice Ivane Cvitković, priča je o čovjeku, pojedincu, gospodinu iz susjedstva – Kasimu, koji je bez obzira na životne okolnosti, rješavajući jedan po jedan problem s osmjehom na licu, izvlačio pozitivne vrijednosti, ističući dijeljenje i neodustajanje kao najvažnije principe ljudskog postojanja.

Foto: PR / Film Qāsim

Kratki film Grad koji govori autorskog dvojca Anje Rikalo i Gorana Stojkića priča o budućnosti Mostara, to jest – njegovoj djeci. Ujedinjeni u svojoj različitosti, djeca postaju svjetionici nade i inspiracije, podsjećajući nas da je budućnost u našim rukama i da je zajedništvo ključ za stvaranje trajne harmonije.

Foto: PR / Kratki film Grad koji govori

Ulaz je besplatan uz rezervaciju na ovaj link.

Kopirati
Drag cursor here to close