Program

MFF Fora i HBO: Disneyeve priče i 'Vjetar' na Mediteran Film Festivalu

Dugoisčekivane Disneyeve priče 'Kralj lavova' i 'Priča o igračkama 4' biti će prikazane u najmlađem programu Mediteran Film Festivala – MFF Fora, dok će u sklopu OFF programa u partnerstvu s mrežom HBO Adria biti prikazan dokumentarac 'Vjetar'.
Kultura / Film TV | 12. 08. 2019. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugoisčekivane Disneyeve priče 'Kralj lavova' i 'Priča o igračkama 4' biti će prikazane u najmlađem programu Mediteran Film Festivala – MFF Fora, dok će u sklopu OFF programa u partnerstvu s mrežom HBO Adria biti prikazan dokumentarac 'Vjetar'.

Igrana verzija klasika iz 1994. godine 'Kralj lavova' u režiji Jona Favreaua vraća nas u afričku savanu gdje na svijet dolazi nvorođeni lavić Simba. Simba idolizira oca, kralja Mufasu i teška srca prihvaća svoju sudbinu. Scar, Mufasin brat, nije oduševljen dolaskom mladunca jer je upravo on nasljednik prijestolja koji ima druge planove. Borba za Kamen Ponosa opustošena je izdajom i tragedijom što na kraju rezultira Simbinim izgnanstvom. Uz pomoć veselih i znatiželjnih prijatelja, Simba prisilno odrasta te uzima ono što mu s pravom pripada.

Disney i redatelj Josh Cooley donose nevjerojatnu priču o igračkama i njihovom uzbudljivom oživljenom svijetu te pustolovini bogatoj prijateljstvom i humorom. Glavni junak Woody oduvijek je bio siguran u svoje mjesto na svijetu i da mu je prioritet brinuti se za svoju djecu. Kada se Bonnieina omiljena igračka Forky proglasi smećem, Woody uzima stvari u svoje ruke te pokazuje Forkyju zašto bi trebao prihvatiti tko je on zapravo.

U sklopu OFF Programa, u partnerstvu s mrežom HBO Adria, na otvorenom kinu Mediteran Film Festivala u petak 23. kolovoza, bit će prikazan dokumentarni film 'Vjetar'.

Film prati najnepredvidljivija prirodna pojava u poljskim planinama - halny. Riječ je o vjetru koji se redovito javlja u proljeće i jesen te je nemoguće predvidjeti kad će se pretvoriti u razorni uragan. Halny ostavlja brojne posljedice na stanovnike grada Zakopane i na njegovu okolicu pretvarajući slikoviti planinski krajolik u pozornicu za spektakl neukroćene prirode te izazivajući tjeskobu i neobično ponašanje – za vrijeme vjetra raste broj policijskih intervencija i samoubojstava, a bolnice zaprimaju više pacijenata sa srčanim problemima.

Slojevita dokumentarna zapažanja pružaju rijedak uvid u život ljudi izloženih halnyju – liječnika, meteorologa i ostalih stanovnika regije Podhale dok se bore sa silama prirode i proživljavaju stres koji im vjetar donosi.

Projekcija animiranog filma 'Kralj Lavova' bit će u kinu Borak, u petak 23. kolovoza u 10 sati, dok će film 'Priča o igračkama 4' biti prikazan u subotu, 24. kolovoza u 10 sati.

*Generalni pokrovitelj Mediteran Film Festivala je HT Eronet.

Kopirati
Drag cursor here to close