"Uskrsnuće"

Mel Gibson uskoro počinje snimati nastavak Pasije

Prema pisanju Newsmaxa, Gibson će se vratiti u redateljsku stolicu u kako bi nastavio priču o katoličkom mesiji Isusu Kristu.
Kultura / Film TV | 09. 01. 2023. u 19:46 R.I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo 20 godina nakon izlaska Pasije redatelj filma Mel Gibson počinje raditi na njegovom nastavku.

"Uskrsnuće" još nema datum prikazivanja u kinima, ali snimanje bi trebalo početi u "sljedećih nekoliko mjeseci".

Prema pisanju Newsmaxa, Gibson će se vratiti u redateljsku stolicu u kako bi nastavio priču o katoličkom mesiji Isusu Kristu.

"Uskrsnuće" - Gibsonov nastavak Pasije 

Gibson je i ranije govorio o svojoj želji da režira nastavak filma iz 2004. godine, a ovo je prvi napredak u produkciji filma u više od deset godina. Još 2016. potvrdio je da je "počeo raditi" na nastavku.

"Naravno, to je ogroman pothvat, ali to nije Pasija 2. Zove se Uskrsnuće. Naravno, to je vrlo velika tema i treba je dobro sagledati jer ne želimo samo napraviti jednostavan prikaz toga", rekao je Gibson tada.

"Da biste je pročitali, doživjeli i istražili dublja značenja onoga o čemu se radi, trebat će malo truda i Randall Wallace je dorastao zadatku. Osim što je briljantan pisac, on je i sjajan redatelj. Režirao je We Were Soldiers i Heaven Is For Real. Dakle, on je dobar pisac i redatelj", dodao je.

Pasija je jedan od najuspješnijih nezavisnih filmova svih vremena

Izvještaji o produkciji filma dodaju da će se Jim Caviezel u nastavku ponovno naći u ulozi Isusa, što je pomalo iznenađujuće s obzirom na to da je prošao kroz brojne poteškoće tijekom snimanja originala.

Osim što ga je pogodila munja tijekom snimanja, pretrpio je fizičku bol i ozljede tijekom snimanja nekih scena.

"Dok sam silazio, križ mi je udario u glavu i zakopao ju je u pijesak. I ugrizao sam se za jezik", rekao je svojedobno glumac i dodao kako je u nekim scenama vidljiva njegova prava krv.

U fokusu 24 sata Kristove muke i uskrsnuća 

Original je zaradio 612 milijuna dolara uz skromnih 30 milijuna dolara budžeta, što ga čini jednim od najuspješnijih nezavisnih filmova svih vremena.

Nastavak bi se trebao usredotočiti na dvadeset i četiri sata koja obuhvaćaju Isusovu muku i događaje u tri dana između njegova raspeća i uskrsnuća.

Kopirati
Drag cursor here to close