Najgledaniji naslov

Rebel Moon 'zaludio' Netflix: Jeste li ga već gledali?

Filmska kritika Snyderov novi uradak Rebel Moon možda neće uvrstiti u njegova najbolja ostvarenja, no to je stavka kojom ćemo se pozabaviti kasnije. Za početak, što nam donosi ovaj naslov?
Kultura / Film TV | 28. 12. 2023. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosta vam je božićnih filmova? Onda biste večer mogli provesti uz Rebel Moon, prvi dio svemirske opere koji je trenutno i najgledaniji naslov na Netflixu.

Prijetnja

Nastao pod redateljskom palicom Zacka Snydera, redatelja koji je slavu stekao radom na brojnim filmovima o superherojima. Tako njegov redateljski portfolio uključuje i filmove Man of Steel, Batman v Superman: Dawn of Justice i Justice League, kao i povijesni spektakl 300.

Filmska kritika Snyderov novi uradak Rebel Moon možda neće uvrstiti u njegova najbolja ostvarenja, no to je stavka kojom ćemo se pozabaviti kasnije. Za početak, što nam donosi ovaj naslov?

Foto: IMBD / Film Rebel Moon

U središtu radnje je lik vojnikinje Kore koja je zaklon pronašla u mirnoj zajednici na farmerskom mjesecu zvanom Veldt, piše Journal

Kako to obično biva u sličnim naslovima, njezin novi život naprasito biva prekinut te ponovno biva uvučena u rat kada vojna prijetnja stigne u njezin novi dom. Svojoj novoj zajednici ona tada postaje jedini spas…

Alžirska glumica Sofia Boutella ostvarila je naslovnu ulogu, a među glumačkoj ekipom svojim zvjezdanim statusom ističu se Charlie Hunnam i Anthony Hopkins. Gledateljima je trenutno dostupan prvi dio čije puno ime glasi Rebel Moon: Part One – A Child of Fire.

Vrijedan gledanja?

Na nastavak ove svemirske odiseje treba pričekati do 19. travnja 2024. godine, za kad je na Netflixu najavljen drugi dio koji nosi ime Rebel Moon — Part Two: The Scargiver.

Vratimo se na tvrdnju iznesenu u uvodnom dijelu teksta, a koja se odnosi na loše kritike koje je film zaprimio. Recenzenti nisu bili blagonakloni prema ovom naslovu, a o tome svjedoče i komentari na relevantnim stranicama za ocjenjivanje filmskog sadržaja.

Tako na stranici Rotten Tomatoes ima samo 24% pozitivnih ocjena od strane akreditiranih kritičara. Prema njihovim riječima, glavni problem ogleda se u tome što Rebbel Moon djeluje kao kolaž čije su scene sastavljene od onih iz drugih (te znatno kvalitetnijih) filmova istog žanra. Pritom je njihovo spajanje izvedeno površno, gotovo mlitavo.

Gledatelji ipak nisu bili tako oštri prema njemu, ističući kako unatoč navedenim mana ipak ima zadivljujuće vizualne efekte koji ga čine vrijednim gledanja.

Kada je velika diskrepancija između stavova kritičara i gledatelja, najbolje se u kvalitetu pojedinog ostvarenja uvjeriti sam. Stoga, film Rebel Moon dostupan je na Netflixu, a njegov najavni video ostavljamo u nastavku.

Video: Rebel Moon | Official Teaser Trailer | Netflix
Kopirati
Drag cursor here to close