Premijera

Ljubav oko svijeta premijerno u Mostaru

Neuobičajeni medeni mjesec u trajanju od godinu dana koji je podrazumijevao put oko svijeta rezultirao je dokumentarnim filmom i knjigom „Ljubav oko svijeta“ bračnog i kreativnog para Davora i Anđele Rostuhar.
Kultura / Film TV | 04. 11. 2021. u 18:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon premijere u Sarajevu, bosanskohercegovačka kino distribucija dokumentarnog filma "Ljubav oko svijeta" nastavlja se u petak, 5. studenog u Mostaru. Film će uz prisustvo autora i razgovor nakon projekcije biti prikazan u Cinestaru Mostar (Mepas Mall) u terminima od 18:30 i 19:45 sati.

Neuobičajeni medeni mjesec u trajanju od godinu dana koji je podrazumijevao put oko svijeta rezultirao je dokumentarnim filmom i knjigom „Ljubav oko svijeta“ bračnog i kreativnog para Davora i Anđele Rostuhar u kojem su prikazali šta su saznali i naučili o ljubavi ali i o ljudima i životu.

Video: Ljubav oko svijeta I Trailer

Film je svjetsku premijeru imao na francusko-njemačkoj televiziji ARTE, a festivalsku na ZG-DOX gdje je osvojio nagradu publike za najbolji film. Film je ove godine i najgledaniji domaći film u kinima u Hrvatskoj, a knjiga je ukupno najprodavanija knjiga ove godine u Hrvatskoj.

Nakon što su se Anđela i Davor vjenčali, otišli su na neuobičajen medeni mjesec – godinu dana putovali su oko svijeta i istraživali ljubav kroz razne kulture. Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do urbanih parova najvećih svjetskih metropola, od tradicionalnih poligamijskih harema do modernih poliamornih zajednica, od lovaca i sakupljača iz amazonske prašume do plemena s dalekih rajskih obala Pacifika, od ljudi koji nikad nisu našli ljubav, do onih koji su u ljubavi našli sve. Razgovarali su i s renomiranim svjetskim znanstvenicima te putujući kroz brojne izazove secirali i vlastiti odnos, sve ne bi li saznali što je zapravo ljubav i je li ona univerzalna.

Odnedavno su knjige Davora Rostuhara dostupne u BiH preko izdavačke kuće Sarajevo publishing https://www.sarajevopublishing.ba/bs/product/1514/ljubav-oko-svijeta, a zahvaljujući saradnji sa Cinestarom publika će moći pogledati filmu Sarajevu, Mostaru, Zenici, Tuzli i Banja Luci.

Više o projektu pogledajte na link.

Kopirati
Drag cursor here to close