Najsretniji čovjek na svijetu

Jelena Kordić Kuret nagrađena na Pula Film Festivalu

Posebnu nagradu ocjenjivačkog suda dobila je bosanskohercegovačka glumica Jelena Kordić Kuret, za glavnu žensku ulogu u istom filmu.
Kultura / Film TV | 23. 07. 2023. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sinoćnjoj dodjeli Zlatnih arena 70. jubilarnog Pulskog filmskog festivala nagrađeni su najbolji filmovi i filmski radnici. Bosanskohercegovački glumac Adnan Omerović nagrađen je Zlatnom Arenom za najbolju mušku ulogu u filmu "Najsretniji čovjek na svijetu" rediteljice Teone Strugar Mitevske, a za koji je scenarij pisala bosanskohercegovačka scenaristica Elma Tataragić, prenosi N1.

U obrazloženju nagrade stoji: „Adnan Omerović stvorio je lik kojeg vidljivo i uznemiravajuće razdire nesavladiv osjećaj krivice za dramatične događaje iz prošlosti. Neuroza koja se osjeća u cijelom njegovom biću opipljivo nam dočarava konfliktno stanje svijesti čovjeka progonjenog događajima u kojima je sudjelovao i kao žrtva i kao agresor.“

Posebnu nagradu ocjenjivačkog suda dobila je bosanskohercegovačka glumica Jelena Kordić Kuret, za glavnu žensku ulogu u istom filmu.

“Jelena Kordić u filmu “Najsretniji čovjek na svijetu” napravila je fascinantan lik koji postepeno, uz dugu, preciznu suzdržanost otkriva vanjske i unutarnje ožiljke i stvara luk od pažljivo sagrađene fasade preko dojmljivog rastrojstva do konačnog suočenja.”

Pulski festival održan je od 15. do 23. srpnja, a publici je predstavio bogat program hrvatskih filmova i koprodukcija.

Kopirati
Drag cursor here to close