Noć od srebra i zlata

Film Zdravka Terkeša premijerno na SFF-u

Četiri dana nakon sarajevske premijere 22. kolovoza, film će biti prikazan u Bihaću, kao dio službene selekcije petog Bihać Avantura Film Festivala.
Kultura / Film TV | 17. 08. 2023. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kratkometražni igrani film Noć od srebra i zlata, scenarista i redatelja Zdravka Terkeša, imat će svoju premijeru 18. kolovoza na Sarajevo Film Festivalu u sklopu studentskog natjecateljskog BH Film programa.

Film je nastao u produkciji Inicijative iz Stoca i Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg, a realiziran je uz podršku Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Grada Mostara.

Četiri dana nakon sarajevske premijere 22. kolovoza, film će biti prikazan u Bihaću, kao dio službene selekcije petog Bihać Avantura Film Festivala.

U glavnoj ulozi odlično se snašao Dražen Pavlović, dok se u sporednim ulogama pojavljuju Danica Džidić, Ankica Brkić i Ivo Krešić.

  / Noć od srebra i zlata

Uz Terkeša, ekipu s one strane kamere čine direktor fotografije Marko Sliko Raguž, snimatelj i dizajner zvuka Luka Rupčić, te Josip Bošnjak koji je skladao originalnu glazbu za film. Za kostime se pobrinula Petra Terkeš, a za scenografiju Blaško Bošnjak. Asistenti produkcije su Tin Mijatović, Vlado Terkeš, Anđelko Šutalo, Marko Šutalo i Nikola Šutalo.

Svi zainteresirani ulaznice mogu kupiti na blagajni kina Cineplexx Sarajevo na dan prikazivanja filma: nedjelja 18. kolovoza 2023. u 11.00 sati, dok je u Bihaću ulaz na projekciju slobodan.

Zdravko Terkeš, redatelj, scenarist, direktor fotografije i montažer, rođen je 1988. u Stocu. Živi u Ljubuškom.

  / Zdravko Terkeš

U ljeto 2011. godine, magistrirao Novinarstvo na Sveučilištu u Mostaru, 2023. godine magistrirao Režiju i montažu na Likovnoj akademiji u Širokom Brijegu.

Kao scenarist i redatelj, i u velikom broju slučajeva direktor fotografije realizirao više od dvije stotine nekoliko puta nagrađivanih kratkih namjenskih i korporativnih filmova, glazbenih spotova i reklama.

Kopirati
Drag cursor here to close