Filmska poslastica s mostarskih ulica: 'Noć od srebra i zlata'

Filmska poslastica s mostarskih ulica: 'Noć od srebra i zlata'

Kultura / Film TV | 07. 07. 2022. u 14:10 Bljesak.info / J. Pervan |Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ulica Mile Budaka u Mostaru prije nekoliko dana postala je filmska pozornica. Kamere, svjetla, glumci te zatvorena ulica izazvali su zanimanje Mostaraca, a goruće pitanje posljednjih dana bilo je: "Što se to tamo snima?".

O čemu je riječ provjerili smo s redateljem Zdravkom Terkešem.

Kišna pozornica

"Kratki igrani film 'Noć od srebra i zlata' sniman je četiri dana. Završna faza snimanja, odnosno eksterijeri filma snimani su u Mostaru u Ulici Mile Budaka. Lokacija se pokazala kao odlična kišna pozornica", kazao je za Bljesak.info Terkeš.

Naime, uz Mostar ovaj kratki igrani film sniman je u Ljubuškom i Stocu, a kako je naglasio Terkeš, podrška lokalnih institucija je bila i više nego zadovoljavajuća.

Foto: Privatna arhiva / Scene filma 

"Svakako želimo iskazati zahvalnost Gradu Mostaru, mostarskim vatrogascima, policiji, Hitnoj pomoći iz Stoca, Ljubušacima Zdenki i Ferdi Boras, Anđelku Šutalu, Mirku Pivčeviću i ostatku ekipe bez koje bi bilo nemoguće ispričati priču", istaknuo je.

Radnju filma "Noć od srebra i zlata" na svojim leđima nosi stalni član ansambla HNK Mostar glumac Dražen Pavlović, a u sporednim ulogama pojavljuju se Danica Džidić i Ankica Brkić Miličević.

Raskoš talenta 

"Jako mi je drago da smo uspjeli ostvariti suradnju i kako ćemo u filmu moći prikazati barem mali dio Draženovog raskošnog glumačkog talenta", kazao je za Bljesak.info Terkeš.

Režiju filma potpisuje upravo Terkeš, a film je ujedno i diplomski film na studiju režije ALU u Širokom Brijegu.

Foto: Privatna arhiva / Scene filma 

"Redatelj i filmski pedagog prof. Zvonimir Jurić bio je mentor diplomskog rada, a prof. Dragan Komadina suradnik na scenariju. Produkciju potpisuju 'Artum' Mostar i 'Inicijativa' Stolac, izvršni producent filma je glumac i producent Miro Barnjak. Poznati fotograf i snimatelj iz Stoca Marko Sliko Raguž je direktor fotografije. Luka Rupčić, uz svesrdnu pomoć na svim poljima, radio je kao ton majstor i nastavit će rad na dizajnu i miksu zvuka. Petra Terkeš, Tin Mijatović i Vlado Terkeš bili su asistenti produkcije", pojasnio je Terkeš.

Snimanje filma "Noć od srebra i zlata" uspješno je završeno mostarskim kadrovima, a film ulazi u fazu montaže.

Kako doznajemo svjetlo dana film će ugledati početkom rujna, a do tada Mostarci mogu uživati u malim 'sneak peek' fotografijama filma. 

Foto: Bljesak.info / Scene filma 
Kopirati
Drag cursor here to close