Široki Brijeg

'Comic Sans' i 'Osmi povjerenik' – Komedije na otvorenom kinu Mediteran Film Festivala

Ove dvije nagrađivane komedije, koje su postale istinski regionalni filmski hitovi, bit će prikazane na otvorenom kinu MFF-a.
Kultura / Film TV | 15. 08. 2018. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igrani filmovi 'Comic Sans', redatelja Nevia Marasovića i 'Osmi povjernik', Ivana Salaja, bit će prikazani u off programu 19. Mediteran Film Festivala.

Nagrađivana komedija Comic Sans, s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem u naslovnim ulogama, na velika platna donosi filmsku priču punu emocija i smiješnih životnih situacija.

Video: 

Film na MFF dolazi nakon prikazivanja na Pula Film Festivalu gdje je osvojio Zlatne Arene za režiju, oblikovanje zvuka, montažu, sporednu žensku ulogu , glavnu mušku ulogu te nagrada publike. Na Belgrade International Film Festivalu – FEST 2018. Film je osvojio nagradu za najbolji regionalni film a prikazan je i na brojnim drugim svjtskim festivalima.

'Osmi povjerenik' komedija je snimljena prema istoimenom književnom hitu Renata Baretića o kompromitiranom političaru Siniši Mesnjaku i njegovim pokušajima da na najudaljenijem jadranskom otoku Trećići organizira izbore i ustroji vlast. U naslovnim ulogama pojavljuju se Frano Mašković i Borko Perić.

Video: 

Film je na Pula Film Festivalu osvojio Zlatnu Arenu za najbolju sporednu mušku ulogu, vizualne efekte, kostimografiju, scenografiju i glazbu.

Ove dvije nagrađivane komedije, koje su postale istinski regionalni filmski hitovi, bit će prikazane na otvorenom kinu MFF-a.

Podsjećamo, 19. Mediteran Film Festival će se održati od 22. do 25. kolovoza 2018. u Širokom Brijegu. U natjecateljskom programu bit će prikazano dvadeset filmova, po deset u konkurenciji dugometražnog, odnosno deset u konkurenciji kratkometražnog dokumentarca. Za prve dvije nagrade odgovoran je žiri, dok treću nagradu, glasanjem za omiljeni film, bira publika.

Više informacija o 19. Izdanju Mediteran Film Festivala potražite na službenim web (www.mff.ba), Instagram (@mediteranfilmfestival) i facebook stranicama.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close