"The city and the City"

Besplatno pogledajte film o torturama koje su preživjeli solunski Židovi

U petak, 27.siječnja u 19 sati u kinu Meeting Point u Sarajevu bit će prikazan film “The City and the City” Christosa Passalisa i Syllasa Tzoumerkasa. Film će biti besplatno dostupan i online, u petak, 27. siječnja od 12 sati do ponoći u cijeloj BiH
Kultura / Film TV | 26. 01. 2023. u 18:06 R.I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, u petak, 27. siječnja a bit će održan poseban filmski program, u kinu Meeting Point u Sarajevu i online putem platforme Ondemand.kinomeetingpoint.ba. Program je besplatan.

Poseban filmski program uz Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta 

U petak, 27.siječnja u 19 sati u kinu Meeting Point u Sarajevu bit će prikazan film “The City and the City” Christosa Passalisa i Syllasa Tzoumerkasa. Film će biti besplatno dostupan i online, u petak, 27. siječnja od 12 sati do ponoći u cijeloj BiH i regiji na Ondemand platformi kina Meeting Point: https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/.

Film “The City and the City” je neispričana priča u šest poglavlja o životu mahom sefardske židovske zajednice u Solunu. Prošlost i sadašnjost grada se susreću i isprepliću u svojim pukotinama.

Filmska priča o solunskim židovima i torturama u 20. stoljeću

“’The City and the City’ vizualno i narativno suprotstavlja užase kroz koje je židovska zajednica u Solunu prošla tijekom 20. stoljeća, o suvremenom iskustvu grada koji je gotovo preko noći nasilno i neopozivo izgubio svoj multikulturalni karakter i kvalitet. Grad koji je mnogo propatio i počinio mnoge grijehe, naš rodni grad. Kroz film se provlače dvije linije. Prva je solunski svakodnevni život kakav je danas - kršćanski, grčki, urbani, donekle provincijalan. Druga, historijski točna i gorko činjenična, pokreće fragmente 20. stoljeća koji su na gradskom tijelu ostavili tragove njegove najveće traume zajedno sa tragovima izgubljenog raja. Dvije struje, dvije linije, suvremena i sanjiva, linija duhova, linija brutalno nestale židovske zajednice, koegzistiraju unutar okvira tijekom cijelog filma, stvarajući dijalog koji je nekontroliran, intenzivan i zagonetan”, zapisali su o filmu autori Christos Passalis i Syllas Tzoumerkas.

Film dostupan besplatno online u petak od podne do ponoći

Besplatne ulaznice za projekciju filma u kinu Meeting Point u Sarajevu preuzimaju se u petak, 27. siječnja sat vremena prije početka projekcije (od 18 sati, film počinje u 19 sati).

Besplatni kodovi za online gledanje filma dostupni su u Bosni i Hercegovini i zemljama regije na https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/, a film će se moći gledati online u petak od 12 sati do ponoći.

Kopirati
Drag cursor here to close