Svetlana Hodčenkova

Sve o ljepotici koja glumi Anu Karenjinu u prvoj ruskoj seriji koja se snima za Netflix

"Dama iz otmjenog društva Ana Karenjina, supruga budućeg guvernera Sankt-Peterburga, stupa u sudbonosnu ljubavnu vezu s Vronskim, atraktivnim nasljednikom obiteljskog bogatstva.
Kultura / Film TV | 30. 05. 2021. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počinje snimanje nove serije temeljene na romanu "Ana Karenjina" Lava Tolstoja. Glavnu će ulogu tumačiti Svetlana Hodčenkova, koja je svoje glumačko umijeće već pokazala u holivudskim filmovima s Garyjem Oldmanom i Hughom Jackmanom.

"Dama iz otmjenog društva Ana Karenjina, supruga budućeg guvernera Sankt-Peterburga, stupa u sudbonosnu ljubavnu vezu s Vronskim, atraktivnim nasljednikom obiteljskog bogatstva.

Smještena između kozmopolitske Moskve, povijesnog Sankt-Peterburga i surovog svijeta ruskog sela, ova se drama bavi temama strasti, vjernosti i nepobitne istine da nas nikakvo bogatstvo ne može spasiti od moći ljubavi da nas oslobodi ili dovede do uništenja", ovako autori opisuju radnju prve ruske serije koju pod nazivom "ANNA K" specijalno za Netflix snima ruski filmski studio 1-2-3 Production.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Actress/official page (@svetlana_khodchenkova)

Studio je, inače, već kreirao serije kao što su "Prijevoj Djatlova", "Epidemija" i "Avanpost". Uloga proslavljene Tolstojeve junakinje povjerena je 38-godišnjoj glumici Svetlani Hodčenkovoj.

Hodčenkova je rođena u Moskvi 1983. godine, a djetinjstvo i mladost provela je u podmoskovskom gradu Balašihi s majkom, jer su joj se roditelji rano razveli. U školi su je, prema njenim riječima, smatrali "čudakinjom" i "štrebericom". A ona je sanjala o tome da postane glumica, ali nije prošla na prvom castingu. Tada je Hodčenkova odustala od glumačke karijere i odlučila biti veterinarka, ali je ubrzo shvatila da se boji krvi. S 15 godina počela je raditi kao model kako bi se oslobodila kompleksa.

"Bojala sam se ljudi, bojala sam se jednostavno prići nekome i razgovarati, na ulici sam se bojala pitati nekoga koliko je sati. Život modela disciplinira čovjeka, omogućava mu da odraste. Osim toga, morala sam mnogo vremena raditi u inozemstvu, sama, bez majke, najprije tri mjeseca u Francuskoj, a zatim šest mjeseci u Japanu. I to je donijelo rezultate", prisjećala se Hodčenkova u intervjuu, a prenosi Russia beyond

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Actress/official page (@svetlana_khodchenkova)



Svetlana je nakon škole, po majčinom savjetu, upisala Institut za svjetsku ekonomiju i informatizaciju. Zatim je pokupila dokumente i upisala se na Akademiju Natalije Nesterove na fakultet za reklamu, ali je uskoro shvatila da je ponovo pogriješila u izboru profesije. Sjetivši se starog sna da bude glumica, upisala se na Kazališni institut "Boris Ščukin" i 2003. debitirala na filmu, odigravši glavnu ulogu u vojnoj melodrami "Blagoslovite ženu".

Kada je završila studij, Svetlana je počela glumiti u ruskim filmovima i serijama, a 2011. je debitirala u holivudskom trileru "Dečko, dama, kralj, špijun", nominiranom za Oscara, zajedno s Garyjem Oldmanom, Colinom Firthom, Tomom Hardyjem i Benedictom Cumberbatchom. Hodčenkova je u filmu odigrala malu ulogu sovjetske špijunke Irine koja se zaljubljuje u britanskog tajnog agenta.

"Jedino čega sam se bojala je da ću morati igrati još jednu 'rusku plavušu'. Ne znam zašto, ali ruske glumce u Hollywoodu koriste vrlo jednoobrazno: nude im se samo uloge kriminalaca i prostitutki. Na sreću, u ovom su slučaju moja strahovanja bila neopravdana", rekla je Hodčenkova o svom sudjelovanju u filmu.

Video: The Wolverine Clip "Viper" Official - Svetlana Khodchenkova

Godinu dana kasnije odigrala je ulogu Otrovnice u filmu "Wolverine" s Hughom Jackmanom. Prema njenim riječima, nije joj bilo jasno zašto su baš nju izabrali za ovu ulogu. Hugh Jackman je u intervjuu za GQ rekao da se Rusija treba ponositi Svetlanom.

"Ona je izuzetno talentirana glumica. Ne znam znate li, ali Svetlana je također neka vrsta genetskog mutanta s nevjerojatnom sposobnošću: može zaspati na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme. U petominutnim pauzama između snimanja, u najneudobnijim pozama, na najtvrđim podlogama. Probudili bi je, a ona bi skočila i scenu odradila tako da bi svi zanijemeli", rekao je Jackman o Svetlani.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Actress/official page (@svetlana_khodchenkova)

Otada glumica više nije snimala u Hollywoodu, posvećujući sve vrijeme ruskim filmovima i serijama. Najzapaženiji među njenim projektima bili su biografski film o piscu Sergeju Dovlatovu (u kojem, inače, glavnu ulogu igra srpski glumac Milan Marić), koji je naišao na topao prijem na Berlinaleu 2018. godine, i serija "Hod po mukama".

Osim toga, Hodčenkova je igrala u nekoliko kazališnih predstava, pojavljivala se u nekim glazbenim spotovima, među kojima i u spotu ruske rock grupe "Lenjingrad" za pjesmu "Ekstaza".

U slobodno vrijeme Svetlana se bavi plesom na šipci, a od 2018. i šivanjem.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Actress/official page (@svetlana_khodchenkova)

Hodčenkova se dvaput udavala. Prvi brak s glumcem Vladimirom Jagličem trajao je pet godina, od 2005. do 2010., a drugi se put udala 2011. za moskovskog biznismena Georgija Petrišina i ponovo se razvela četiri godine kasnije.

U budućnosti glumica planira igrati složene negativne likove.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Actress/official page (@svetlana_khodchenkova)

"Užasno sam radoznala... Uvijek je zanimljivo glumiti složen lik, s dvostrukim dnom. Kada lik ima nekakvu manu, uvijek je zanimljivo baviti se time, raditi na tome", rekla je Svetlana o svojim planovima.

Kompletna glumačka ekipa serije "ANNA K" i datum njenog premijernog prikazivanja na Netflixu bit će objavljeni naknadno.

Kopirati
Drag cursor here to close