Slijedi kontra serija

Rusi ogorčeni HBO serijom Černobil

Ruska televizija NTV objavila je da je naručila seriju, a filmski set postavljen je u Bjelorusiji pod redateljem Aleksejem Muradovim.
Kultura / Film TV | 07. 06. 2019. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bijesni zbog uspjeha HBO serije Černobil, Rusija planira snimiti vlastitu seriju koja opisuje nuklearnu katastrofu kao rad američkog operativca CIA-e.

Ruska televizija NTV objavila je da je naručila seriju, a filmski set postavljen je u Bjelorusiji pod redateljem Aleksejem Muradovim.

Kao odgovor na prikaz sovjetskih birokrata iz serije HBO-a koji su odgovorili kako za vrijeme i nakon nuklearne nesreće u ukrajinskom SSR-u 1986., tako i ruska verzija planira ispričati priču o herojskom agentu KGB-a koji pokušava spriječiti navodnu CIA-inu sabotažnu zavjeru.

Scena iz serije HBO Černobil opisuje napore zadržavanja nakon katastrofe iz 1986. godine.

"Jedna teorija tvrdi da su se Amerikanci infiltrirali u nuklearnu elektranu u Černobilu, a mnogi povjesničari ne poriču da je na dan eksplozije na postaji bio prisutan agent neprijateljskih obavještajnih službi", objasnio je Muradov za Moscow Times.

Podsjetimo, ''Černobil'' je postao nevjerojatan televizijski fenomen, emitiranje je počelo uoči završnice “Igre prijestolja” pa dok je ta potukla sve rekorde gledanosti.

Kako stvari za sada stoje takve kritike stavljaju "Černobil" ispred "Breaking Bada", "Planet Earth 2", "Band of Brothers", "Planet Earth", "Game of Thrones" i "The Wire" prema IMDb-ovom rangiranju TV emisija.

"Umjesto da upadne u šokantne preokrete, pisac Craig Mazin i redatelj Johan Renck stvaraju uznemirujuću nelagodu koja se proteže kroz sve epizode”, napisla je u svojem izvještaju poznata televizijska kritičarka Caroline Framke.

Serija je snimana u Ukrajini i Litvi, a u glavne uloge glume Jared Harris, Stellan Skarsgard iEmily Watson. Stvorena je iz pera producenta Craiga Mazina, koji je zaslužan i za "The Huntsman: Winter's War i redatelja Johana Rencka koji stoji iza serije "Breaking Bad".

Kopirati
Drag cursor here to close