Pregled tjedna

Partneri šute

Iz BiH se više bježi i u njoj se više umire nego što se rađa. Još se čeka da se rastvore javna poduzeća pa da krene još jedan val pražnjenja.
Kolumna / Pregled tjedna | 16. 08. 2021. u 08:57 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

9.8. – Ponedjeljak

U sezoni kiselih krastavaca pokušali su mediji otkriti gdje noge kisele političari. Nismo saznali gdje ljetuju velike zvjerke, ali je sigurno da ih ne muči ručnik na plaži. Odmaranje od nerada nikada nije teško.

Za to vrijeme Predsjedništvo BiH ne može skupiti tri ruke da bi se požari koji haraju Hercegovinom gasili iz zraka. Čudna ljubav s čela države pokazuje sav svoj žar. Ne smije Partner uputiti kritiku Onome koji ne diže ruku za spas od vatre. Zato miješanje druge države u naše plamenove ne smeta onima koji ne daju da se miješa ništa osim vječno uzavrele čorbe.

Znanstvenici upozoravaju kako smo se zaigrali s planetom. Ponetko u BiH upozori kako se vlast zaigrala s proračunom. A mi dobivamo još jednu državnu tajnu. Nakon diplome, tajna je i cijena cjepiva. Naši džepovi su i njihovi a naši stomaci samo naši.

10.8. – Utorak

Već se oštre mjere za škole pa bi roditelji nakon bezbrižnog ljeta opet mogli ''viberovati'' obrazovanje a djeca školski sat trpati u polusatno biflanje lekcija.

Lekcije o ratu i ratovanjima još se uvijek drže. Neki likovi iz lekcija pobjegnu bez traga u državi čiji laprdijaši tvrde samo što nismo u Europskoj uniji.

Oni koji nikako da se vrate normalnom radu, optužuju građane da su se vratili normalnom životu.

11.8. – Srijeda

Koliko je besmisla u ovoj zemlji govori i vijest da su se zahtjevi za pomoć u gašenju požara zagubili u ladicama kako se uglavnom gube optužnice. To što se netko igra s ovom zemljom kako bi se kaste iznatezale u svojim borbama prelazi svaku mjeru. Samo što kod nas, očito, nitko ne mjeri.

12.8. – Četvrtak

Nagrađen je čovjek koji je ''strance'' natjerao da pokupe smeće bačeno uz rijeku, ali zato nitko od domaćih nije kažnjen što ubija rijeke ili što truje zemlju koju ne možemo obraniti od sebe samih.

Svake godine, kažu demografi koje nitko ne sluša, situacija je sve gora i gora. Iz BiH se više bježi i u njoj se više umire nego što se rađa. Još se čeka da se rastvore javna poduzeća pa da krene još jedan val pražnjenja.

13.8. – Petak

Milorad Dodik, koji pumpa ramena na Inzkovu zakonu, zaradio je kaznenu prijavu iz Jablanice jer je odbio dignuti ruku za slanje siromašnih zračnih snaga nad vatru. Partneri šute.

Petak je 13. Takav je svaki dan u BiH, zemlji koja nema svojih datuma.

14.8. – Subota

Bijele košuljice, čiste cipelice i skupe sunčane naočale prošetale su se do požarišta nakon što su dovezene u skupocjenim automobilima kojih se nitko ne želi odreći kako bi vatrogasci imali opremu. O Dodikovoj ruci, partneri još šute.

15.8. – Nedjelja

Federacija godinama nema plan spašavanja od požara. Zato ima dodatak na plaću.

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close