Pregled tjedna

Iza smeća se krije nekakva, a iza politike nikakva politika

Mostarski gradonačelnik rekao je da se iza priče o smeću u Mostaru krije nekakva politika. Iza politike u Mostaru krije se nikakva politika.
Kolumna / Pregled tjedna | 24. 06. 2019. u 10:04 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

17.6. – Ponedjeljak

Mostarsko smeće miruje. Odgovorni šute. Valjda uče skraćenice. Nitko ne skače na brojke o nevjerojatnom povećanju oboljelih od raka na područjima uz Neretvu. Istina, teško je priznati da otupljujemo i umiremo.

18.6. – Utorak

Mostarski gradonačelnik rekao je da se iza priče o smeću u Mostaru krije nekakva politika. Iza politike u Mostaru krije se nikakva politika.

A kakve su nam politike govori i članak o tome da se parlamentarci srame što primaju plaće a ne rade ali da moraju na godišnji odmor jer ne smiju kršiti zakon. Nerad je isto po zakonu.

19.6. – Srijeda

Nitko nije popušio fejk njuz jednog ''ozbiljnog'' portala da je Sarajevo odbilo podržati kandidaturu Mostara za kulturnu prijestolnicu Europe. Glavni grad podržat će stolni grad. Strategije su nebitne.

Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović predstavio je svoju novu knjigu u crkvi. Uspio je ono što nikome nije - skriti Boga u svetohraništu svojom scenografijom.

20.6. – Četvrtak

Pao je dogovor o deblokadi mostarske deponije koja se buni da se zna što je Deponija a što Uborak. O smeću s malim i velikim S se nisu tako glasno oglasili.

A dogovor je tih. Sve što je potpisano ne donosi nikakvu revoluciju o kakvoj se galamilo dok je prokuhavalo smeće po mostarskim ulicama.

Galama nije došla do viših razina. Fadil Novalić, koji nije baš čvrsto na zemlji Federacije, rekao je samo Ljubi Bešliću da je nešto načuo.

A onda je pao potpis. Sve što je potpisano znači da će mostarska prljavština ostati ista osim što će netko provjeravati mesnice kojima Grad, s malim i velikim G, nikada nije osigurao posebne kontejnere za otpatke ni posebnu deponiju.

Pao je potpis. Smeće se odvezlo s mjesta gdje to nekome smeta. Ostalo stoji. Treba sada deblokirati glave. A to očito, ni one s malim ni s velikim G, nitko u ovom gradu ne može.

21.6. – Petak

Nećemo ulaziti u dubine, ali slučaj Tvrtka Milovića, BHRT-a i suda je još jedan dokaz nakaradnosti, licemjerstva i zemlje daleko od normalnosti.

Milović, tvrdi sud, ne posjeduje svjetske standarde pa ne može biti urednik. Pitanje je posjeduje li ijedna televizija u ovoj tmini od zemlje svjetske standarde, spadaju li ''apsolutno, apsolutno'' i klimanja glavom u standarde novinarstva, je li pamfletiranje i lijepljenje stranačkih PR-ova novinarstvo i je li pravosuđe u BiH, koje je zasapunjačilo ovu baru bezumlja potkivanjem, blizu ikakvog standarda osim da unazađuje zemlju i na slobodi drži sve što nas truje, tjera i tjera na suze i smijeh.

22.6. - Subota

Požalio se Valentin Inzko kako građani BiH ništa ne rade po pitanju svojih života u ovoj zemlji. I građani se, iako ih Inzko ne čuje, žale da kameni OHR-ov spavač ništa ne radi. Građani BiH barem odlaze.

23.6. - Nedjelja

Kako je sve manje tema zbog umrtvljene politike i sezone kiselih krastavaca, pojedini mediji forsiraju priču kako će BiH doživjeti sramotu jer će najvjerojatnije izgubiti predstavnika u Vijeću Europe.

Opet se brinemo kakvi smo u tuđim očima i rado bismo ih zamazali. Pošaljemo tako predstavnika u Vijeće Europe i postanemo normalni a unutra četiri zida na tri noge kako nam bude?

Da su možda svi malo zabrinutiji za sve sramote oko nas i u nama, možda bi nam bilo i bolje. Ovako lažemo druge i sebe. Sebe najviše.

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close