Pregled tjedna

Big Shit

Džepovi i neshvatljivi interesi najglasnije su želje koje će zasjeniti sva skromna nadanja paćenika u trokutastom cirkusu.
Kolumna / Pregled tjedna | 06. 01. 2020. u 10:25 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

30.12. – Ponedjeljak

Svi u BiH glume da su odgovorna vlast pa su se, bez puno rasprave i mišljenja na korisnost, digle ruke za razne proračune. Novca onima na jaslama ne smije nedostajati. Ostale ovce preživaju što im ostane.

Državna tužiteljica ispunila je jedno obećanje. Naime, pred kraj godine rekla je da će do kraja godine pasti velike ribe. Gordana Tadić je tako željela odagnati sumnje da pravosuđe nešto radi. A onda je pao Dragan Mektić. Čim je predao ministarstvo ponovno zaljubljenom Fahrudinu Radončiću.

Bakir Izetbegović, baš u vrijeme kad se priča da je dosta natezanja i da je vrijeme da se krene naprijed, opalio je šamar budućem dogovoru s Draganom Čovićem koji je davno govorio da se davno dogovorio sa SDA.

Dakle, rekao je Izetbegović da Čović neće dobiti ništa po pitanju Izbornog zakona i poručio kako će biti veselo u Mostaru. A Mostaru, izmučenom gradu, baš je trebao još jedan rat. A bit će to žestoki obračun. Nakupilo se predizbornih šutnji u gradu u kojem je šutnja jedina obrana.

31.12. – Utorak

Opet se zatreslo tlo u Hercegovini. Pitanje je tresu li se građevinari jer strani mediji pišu kako je gradnja na našim prostorima zanemarila sve pred profitom pa i sigurnost građevina.

U tijeku su pripreme za doček Nove godine. I u Aluminiju su pripremljeni. U zadnjim satima tužne godine svi su dobili otkaz. Visoki glasovi nisu pustili ni šapat.

1.1. – Srijeda

Stigla je Nova godina. Tek sa šminkom da ima vlast, Bosna i Hercegovina zakoračila je u novo desetljeće jadnija no ikad.

Građani ne očekuju ništa niti imaju volje truditi se upozoriti nekoga da nitko ne misli na njih ni na život. Džepovi i neshvatljivi interesi najglasnije su želje koje će zasjeniti sva skromna nadanja paćenika u trokutastom cirkusu.

Cigarete su skuplje. Sad se dimovi povlače još jače.

2.1. – Četvrtak

Još uvijek se objavljuju savjeti o prevladavanju mamurluka. Okretanje lista na kalendaru slavi se kao da može izbrisati sav jad na ranije okrenutim listovima.

3.1. – Petak

Crna Gora vrije. Srbija podgrijava. Trump je zakuhao ponovno na Bliskom Istoku. BiH još mamura.

Javio se tek novi ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić rekavši Hrvatskoj da ohane. Očekujemo lijepe odnose sa susjedima kao i do sada. A Hrvatska se upetljala ponovno u unutarnje stvari BiH pa je dala novac Odbojkaškom savezu naše zemlje.

Novo Vijeće ministara, koje će do daljnjeg ostati krnje jer ministar za ljudska prava i izbjeglice, a koji je optužen da je kršio ljudska prava, nije dobio zeleno svjetlo.

U anketi portala Bljesak, u kojoj je sudjelovalo skoro 11 tisuća ljudi, većina je rekla kako, ako već nije, želi pobjeći iz BiH. Iz usta članova novog Vijeća ministara nije se čula niti riječ kako zaustaviti one koji odlaze, a koje nitko ne broji.

4.1. – Subota

Gospoda je spojila Novu godinu s vikendom. Država miruje kao da nema niti jedne brige.

Predsjedništvo BiH zabrinuto je za Irak.

5.1. – Nedjelja

Hrvatski državljani izabrali su Zorana Milanovića za novog šefa države. BiH ostaje big shit.

Biralo se i u Mostaru u kojem je zanimanje za zaokruživanje nemaštovitih, mlakih likova od kojih nitko nema koristi kamoli Hrvati u BiH, veće od prosvjeda za Aluminij, okupljanja protiv Željka Komšića, smrti malih beba u bolnici, nekažnjene pogibije djece u padu zrakoplova ili bunta nad izvještajem o nevjerojatnom postotku rasta oboljelih od karcinoma za koje u Hercegovini nitko ne smije dignuti ruke.

Osim na predaju. 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close