Proračun

Vlada HNŽ-a: 1.450.000 KM Prozor-Rami, 178.000 KM Konjicu

Sredstva će biti raspoređena za uklanjanje i izgradnju novoga objekta Policijske postaje Prozor-Rama I. etapa u iznosu od 1.450.000,00 KM i uklanjanje, iskop i izgradnju podruma Policijske uprave Konjic I. etapa u iznosu od 178.000,00 KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 03. 2023. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na 196. sjednici usvojila je Odluku o usvajanju Programa utroška dijela novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ-a za 2023. godinu za Ministarstvo unutarnjih poslova s pozicije ''Rekonstrukcija i investicijsko održavanje'' u iznosu od 1.628.000,00 KM. 

Naime, sredstva će biti raspoređena za uklanjanje i izgradnju novoga objekta Policijske postaje Prozor-Rama I. etapa u iznosu od 1.450.000,00 KM i uklanjanje, iskop i izgradnju podruma Policijske uprave Konjic I. etapa u iznosu od 178.000,00 KM.

Nabava opreme

Također je usvojila Odluku o usvajanju Programa utroška dijela novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ-a za 2023. godinu za Ministarstvo unutarnjih poslova s pozicije ''Nabava opreme'' u iznosu od 753.000,00 KM, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. 

Pročitajte još

To je: nabava uređaja za nadzor i kontrolu vozila u prometu u iznosu od 450.000,00 KM, nabavu namještaja za PU Čapljina u iznosu od 100.000,00 KM, proširenje video-analitičkoga sustava i izradu backup-redundantnog (pričuvnog sustava) u iznosu od 50.000,00 KM, nabavu bespilotne letjelice u iznosu od 17.000,00 KM, nabavu odijela za zaštitu od eksplozije u iznosu od 106.000,00 KM i nabavu uređaja za blokadu mobitela u iznosu od 30.000,00 KM.

Vlada je usvojila i Uredbu o izmjeni i dopuni Uredbe o činovima policijskih službenika u HNŽ-u te Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji MUP-a HNŽ.

Također je usvojeno Rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju koordinacijskoga tima za borbu protiv trgovine ljudima za područje HNŽ-a.

Vlada je, na zahtjev resornoga Ministarstva kao ovlaštenoga predlagača, a zbog dodatnih konzultacija, s dnevnoga reda povukla točku ''Rješenje o imenovanju direktora Zavoda zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a''.

Krediti 

Vlada je prihvatila Informaciju o tijeku razgovora o novomu Kolektivnom ugovoru za djelatnost osnovnoga odgoja i obrazovanja u HNŽ-u. Usvojen je Zaključak kojim je resorni ministar zadužen nastaviti razgovore s ovlaštenim predstavnicima reprezentativnih sindikata.

Također, usvojena je i Odluka o davanju suglasnosti na Popis subjekata za subvencioniranje kamata na odobrena kreditna sredstva, sukladno Protokolu o suradnji između Razvojne banke FBiH i HNŽ-a.

Na temelju važećih propisa, s ciljem pomoći gospodarstvenicima, i na temelju provedenoga Javnog poziva, načinjen je Preliminarni popis potencijalnih korisnika kreditnih sredstava koji je dostavljen Razvojnoj banci FBiH.

Razvojna je banka izvijestila Ured predsjednika Vlade HNŽ-a o subjektima kojima je kredit odobren.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojena je Odluka o usvajanju programa utroška novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ-a za 2023. godinu s pozicije Provedba strategije ruralnoga razvitka.

Prijevoz učenika

Svrha Programa je provedba mjera iz Strategije ruralnoga razvitka HNŽ-a 2021.-2027. godina, promoviranje i privlačenje domaćih i stranih investicija u poljoprivredno-prehrambeni sektor i ruralna područja te sufinanciranje projekata koji će pridonijeti ostvarenju strateškoga cilja – postizanje uravnoteženoga teritorijalnog razvitka ruralnih područja.

Vlada je dala suglasnost na Program rada Agencije za privatizaciju u HNŽ-u s Dinamičkim planom za 2023. godinu i Odluku kojom je usvojeno Izvješće o radu Agencije za privatizaciju.

Usvojeno je i Izvješće o radu Županijskoga povjerenstva za procjenu šteta koje nastanu na materijalnim i drugim dobrima izazvanim djelovanjem prirode i drugih nesreća za 2022. godinu te su zaduženi Povjerenstvo, Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo i resorna ministarstva nastaviti komunikaciju s jedinicama lokalne samouprave o mogućnostima snažnije potpore s ciljem saniranja šteta izazvanih djelovanjem prirodnih i drugih nesreća.

Također, usvojena je i Odluka o načinu utroška novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ-a za 2023. godinu za Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa s pozicije ''Grant općinama'', u iznosu od 1.200.000,00 KM.

Novčana sredstva namijenjena su za prijevoz učenika osnovnih škola, a bit će prebačena gradovima i općinama kvartalno, u obliku granta na temelju zahtjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close