Sunce

Vlada HBŽ-a dala suglasnost za izgradnju solarnog parka

Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 10. 2021. u 14:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije razmatrala je u utorak Nacrt zakona o porezu na promet nekretnina Hercegbosanske županije (HBŽ) te utvrdila Prijedlog zakona s izmjenama koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.

Foto: Vlada HBŽ / 

Tijekom sjednice Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na Program raspodjele sredstava iz namjenskih sredstava-naknada za zaštitu okoliša planiranih u Proračunu Hercegbosanske županije za 2021. godinu, s kriterijima raspodjele.

Donesen je i zaključak kojim se usvaja Program javnih investicija Hercegbosanske županije 2022.-2024. godine s listom prioriteta kandidiranih projekata, koju je sačinilo Odjeljenje za upravljanje projektom Ministarstva gospodarstva HBŽ-a.

Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti na prijedlog Aneksa br. 3. Ugovora, određenju i ovlaštenju mjerodavnog ministarstva za potpisivanje ugovora o koncesiji s poduzećem "Solbus" d.o.o. Livno. Ovom odlukom Vlada HBŽ-a daje suglasnost na dostavljeni tekst prijedloga Aneksa br.3. Ugovora o koncesiji poduzeću "Solbus" d.o.o. Livno u predmetu dodjele koncesije za korištenje zemljišta za izgradnju solarnog parka u cilju korištenja energije sunca za proizvodnju električne energije na lokalitetu Ćaić, Brda i Golinjevo.

Vlada HBŽ-a donijela je odluku o davanju suglasnosti na financijski plan Javne ustanove "Zavod za odgoj i obrazovanje" za 2021. godinu i odluku o davanju suglasnosti na Izmjenu i dopunu financijskog plana spomenute ustanove za ovu godinu.

Donijeta je i odluka o davanju suglasnosti za imenovanje Saše Grabovca za ravnatelja SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna. Vlada je primila k znanju Izvješće o statusu odobrenih projekata i implementaciji sredstava namijenjenih za financiranje odnosno sufinanciranje lokalne cestovne infrastrukture na području Grada Livna, Općine Tomislavgrad i Općine Kupres.

 

Kopirati
Drag cursor here to close