Fondacija Mozaik i Startup studio

VIDEO I Investiraj u BiH - Ljubinje

"Koristim ovu priliku da pozovem i druge firme da apliciraju da učestvuju jer još ima sredstava koja nisu povučena i da se uključe u ovu Fondaciju da bi iskoristili ta sredstva koja su predviđena," kaže Stevo Drapić, načelnik Opštine Ljubinje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 08. 2022. u 23:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kriza je u isto vrijeme šansa! Sada je pravo vrijeme da se investira u Bosnu i Hercegovinu. Uočavajući ogroman potencijal stranih investicija u Bosni i Hercegovini, Fondacija Mozaik i Startup studio u saradnji sa 18 općina, opština i gradova, a uz podršku Vlade Švicarske, provodi program za dijasporu "Investiraj u BiH".

"Koristim ovu priliku da pozovem i druge firme da apliciraju da učestvuju jer još ima sredstava koja nisu povučena i da se uključe u ovu Fondaciju da bi iskoristili ta sredstva koja su predviđena." rekao je u svom obraćanju Stevo Drapić, načelnik Opštine Ljubinje.

U Opštini Ljubinje otvoren je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava osobama iz dijaspore koje su već pokrenule ili žele pokrenuti biznis u Bosni i Hercegovini. Raspoloživi fond za podršku osobama iz dijaspore za pokretanje poslovnog poduhvata u Ljubinju iznosi 40.000 KM.

Fondacija Mozaik je izgradila produktivne veze sa Švajcarskom, Švedskom u Američkom vladom, kao i sa brojnim privatnim Partnerima u Evropi i SAD-u. Naša administrativna izvrsnost, transparentnost i inovativnost programa čini nas jednim od najpoželjnijih partnera za rad u BiH.

Kroz Startup studio, izgradili smo jaku infrastrukturu i ljudske resurse koji za cilj imaju pomoći mladim ljudima da pokrenu i uspješno vode svoje startup biznise.

Više detalja u video prilogu:

Video: Projekat - Investiraj u BiH -  Ljubinje
Kopirati
Drag cursor here to close