Uređenje grada

U središtu novog kružnog toka na ulazu u Čapljinu bit će fontana

U odnosu na dva prethodno izgrađena rotora, morale su biti urađene neke izmjene, tako da će fontana svima koji ulaze u Čapljinu simbolički dočarati njezine ljepotu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 08. 2019. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na trećem rotoru u ulici Ante Starčevića, koja je ujedno i prometnica M – 6, Stolac – Čapljina – Ljubuški, još značajnije ne otežava prometovanje.

Promet iz smjera Ljubuškog, odvija se zaobilazno kroz naselje Peline, uz povremeno kraće zastoje, zbog autobusa i tegljača, ali je to za sada, zanemarivo.  Iz smjera Tasovčića, odnosno s magistrale M – 17, prometuje nesmetano.

Jedan od problema tijekom kolovoza su vrućine zbog kojih u najtoplijem dijelu dana radilište opusti.

Govoreći o radovima ing. Ivica Pavlović nadzor na radilištu, za Radiopostaju Čapljina kaže: ''U tijeku su radovi na rekonstrukciji raskrižja ulica Ante Starčevića i Gojka Šuška, rotor R – 3, trenutačno se radi na izmještanju instalacija i pripremama za veći stupanj radova. Kružni tog će uz sigurnije prometovanje uljepšavati Čapljinu, uz ostalo u njegovom središtu bit će fontana s rasvjetom. U odnosu na dva prethodno izgrađena rotora, morali smo nešto izmijeniti, fontana će svima koji ulaze u Čapljinu simbolički dočarati njezine ljepotu, jer Čapljina je svojim urbanističkim i prostornim planom posebna i za ovo područje, i za cijelu Hercegovinu''.

Dodaje da prekida u prometovanju ne bi trebalo biti.

''S HT-om, čapljinskim, i Komunalnim poduzećem, dogovorili smo se oko izmještanja instalacija, kako bi se izbjegle neželjene posljedice radova, što tehnički ne smijemo dopustit, jer ovo je ipak uže gradsko područje. Mi ćemo osposobiti staru kanalizaciju jednom vrstom baj pasa tako da ćemo premostiti i osloboditi područje gdje se treba graditi, a usporedo s tim ide gradnja novog kanalizacijskog sustava. Prema projektnoj dokumentaciji objekt rotora bit će većih dimenzija, kako bi se postiglo prometno rasterećenje. Realno je očekivati da će ovaj novi rotor rasteretiti promet u gradu'', naglašava ing. Pavlović.

Uglavnom, Čapljinci izuzev stanara najbližih zgrada koji su izloženi buci strojeva i povremeno prašini, za sada ne trpe zbog radova.

Radovi su započeli koncem srpnja, a rok za izvođenje je tri mjeseca. Cijena investicije je nepunih pola milijuna maraka. Izvođač radova je mostarska tvrtka HP Investing.

Kopirati
Drag cursor here to close