Kinezi dobili posao

U Dubrovniku potpisan ugovor o izgradnji Pelješkog mosta

Hrvatski premijer Andrej Plenković istaknuo je kako se most gradi i s punim uvažavanjem BiH.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 04. 2018. u 12:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U Dubrovniku je održana svečanost u vezi s potpisivanjem ugovora o izgradnji Pelješkog mosta između Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation te ugovora za nadzor gradnje sa zajednicom ponuditelja u kojoj su Institut IGH, Centar za organizaciju građenja i Invest inženjering, prenosi HRT.   

Hrvatske ceste su dobile tri ponude na natječaju za gradnju Pelješkog mosta i u siječnju ove godine odabrale su ponudu kineskog konzorcija, po cijeni od 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a). Početkom travnja je, pak, za nadzor nad izgradnjom mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama odabrana zajednica ponuditelja, u kojoj su Institut IGH, Centar za organizaciju građenja i Invest inženjering, koje su za to dale ponudu u iznosu od 49,4 milijuna kuna (bez PDV-a). 

Hrvatski premijer Andrej Plenković istaknuo je kako se most gradi i s punim uvažavanjem BiH. 

"Tako 55 metara visine omogućuje plovni put koji funkciju luke u Neumu omogućuje na najkvalitetniji mogući način dopuštajući time sva prava koja BiH ima", kazao je Plenković. 

"Ovaj ugovor sklapa se na iznos od 2 milijarde i 82 milijuna kuna. Istodobno sklapamo i ugovor za stručni nadzor rada. Most je dug 2440 metara i sadrži 13 raspora. Radi se o jedinstvenoj konstrukciji čelika i betona koja mora podnijeti nepovoljne okolnosti. Naime, most se gradi na lokaciji koja je obilježena značajnim rizikom pojave od potresa, a jaki vjetrovi su uobičajena pojava", ustvrdio je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. 

Kopirati
Drag cursor here to close