Lasić

U ceste u Federaciji ulaže se 870 milijuna eura

Lasić je istaknuo projekt izgradnje ceste Neum-Stolac, za koju je izdvojeno 40,86 milijuna eura…
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 09. 2019. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trenutna ulaganja u cestovni promet u Federaciji BiH uključuju 474 milijuna eura za autoceste i 396 milijuna eura za magistralne ceste'', izjavio je Denis Lasić, ministar prometa i veza Federacije BiH.

Lasić je, kako je priopćio HDZ BiH, istaknuo projekt izgradnje ceste Neum-Stolac, za koju je izdvojeno 40,86 milijuna eura, autoceste na Koridoru Vc ukupne investicijske vrijednosti preko 460 milijuna eura i južne obilaznice Mostara.

''Sve ovo nije moguće bez političke potpore, pozitivnih pomaka i, prije svega, stabilne vlasti. Nažalost, u BiH nova vlast nije formirana ni nakon skoro godinu dana od izbora. To se odražava na funkcioniranje svih razina vlasti i općenito države, ali i na realizaciju mnogih dogovorenih projekata'', kazao je Lasić, dodajući kako Vlada FBiH u svom radu teži tome da dogovorima rješava sva pitanja, te na taj način i donositi odluke.

''BiH su potrebne promjene, od izmjena Izbornog zakona i Ustava kako bi se osigurala stvarna ravnopravnost naroda i građana, kao i njihovo legitimno predstavljanje u skladu s izbornom voljom, do mnogih reformi koje traži EU. Smatram kako je politika umjerenosti i kompromisa koju HDZ BiH zagovara jedini mogući put za budućnost BiH'', zaključio je Lasić.

Kopirati
Drag cursor here to close