Uz suglasnost ministarstva

Travnik: Bolnica kupuje respiratore, a nema kadra za rukovanje njima

Određene mjere su, navode, poduzete u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova oko izdavanja rješenja za samoizolaciju
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 03. 2020. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) je na 7. izvanrednoj sjednici razmatrala Informaciju Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike o poduzimanju mjera zaštite od epidemije coronavirusa (COVID-19), priopćeno je u srijedu iz Vlade SBŽ-a.

Informacija Kriznog stožera se odnosila na izvještaj Stožera o epidemiološkoj situaciji na Srednjobosanskoj županiji. Epidemiološka situacija je pod kontrolom u županiji, trenutno nema oboljelih ali ima osoba koje se nalaze u izolaciji odnosno samoizolaciji. 

Određene mjere su, navode, poduzete u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova oko izdavanja rješenja za samoizolaciju. Mjere su se odnosile na protok informacija odnosno, dostavljanja Rješenja sa graničnih prelaza do Ministarstva unutarnjih poslova pa na Higijensko-epidemiološke službe.

U sklopu Informacije, Krizni stožer je predložio slijedeće zaključke, a Vlada SBŽ-a utvrdila zaključak o davanju suglasnosti Ministarstvu zdravstva i socijalne politike da JU Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu Travnik može po hitnom postupku izvršiti kupovinu dva respiratora iz vlastitih sredstava, a za potrebe liječenja osoba oboljelih od coronavirusa (COVID-19).

S obzirom da Bolnica za plućne bolesti i tuberkulozu nije kadrovski osposobljena da radi na toj vrsti opreme, navedene respiratore dali bi na upotrebu po jedan JU Bolnica Travnik u Travniku i Hrvatskoj bolnici 'Dr.fra. Mato Nikolić' u Novoj Biloj, navode u priopćenju Vlade.

Također, donijet je zaključak o davanju suglasnosti Ministarstvu zdravstva i socijalne politike o uvećanju sredstava za materijalne troškove svih zdravstvenih ustanovama Srednjobosanske županije zbog povećanja troškova nabavke opreme i zaštitnih sredstava u cilju zaštite zdravstvenih radnika i osiguranika od pandemije coronavirusa (COVID-19).

Sve Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite su primjenjive na županijskoj razini, priopćeno je iz Ureda za europske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitetu prema međunarodnom standardu Vlade SBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close