Može sve

Zidanje: Netko ne šljivi inspekciju na Risovcu

Nakon što su inspektori reagirali, izašli na teren, ustanovili da se zaista radi o nelegalnoj gradnji, postavljeni su natpisi sa upozorenjima o zabrani gradnje na navedenim lokacijama.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 10. 2021. u 13:21 K.M. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mjestu Risovac, a u sklopu budućeg nacionalnog parka Blidinje, proteklih mjesec dana je radno. Priprema se teren, ravna se zemljište, betoniraju se placevi. Na prvu, reklo bi se, teren za neke nove kućice. No, projekt, ali i investitor, je nepoznat. Zemlja je, međutim, državna. Ploče o radovima nema.

Foto: Privatna arhiva / Što se gradi u Risovcu?

''Prije mjesec dana smo primijetili da se krenulo s radovima, a kako smo znali da je riječ o državnoj zemlji, odmah smo posumnjali da se radi o ilegalnom projektu'', govori nam jedan od mještana koji je o ovom slučaju upoznao i inspekciju u Općini Jablanica.

Isparani natpisi

Nakon što su inspektori reagirali, izašli na teren, ustanovili da se zaista radi o nelegalnoj gradnji, postavljeni su natpisi s upozorenjima o zabrani gradnje na navedenim lokacijama.

Foto: Privatna arhiva / Natpisi inspekcije...

''No, to ih nije omelo. Natpisi su jednostavno skinuti, isparani i s gradnjom se nastavilo dalje'', dodaje i ističe kako je mjesto katastarski zavedeno pod odjel Risovac, parcela Rbine.

U ponovnom kontaktu s nadležnima, mještani su obavješteni kako će inspekcija ponovno izaći na teren, te je to ono što oni trenutno mogu učiniti.

Odgovor inspekcije

Obzirom da je već prošlo mjesec dana od kako su radovi započeti, i vidno napreduju, mještani su zabrinuti o cijelom slučaju, naročito obzirom da se radi o mjestu koje će jednog dana biti dio nacionalnog parka.

Foto: Privatna arhiva / Što se gradi u Risovcu?

U potrazi za više informacija upit smo proslijedili i Općini Jablanica.

 

Kopirati
Drag cursor here to close