Novalić i Minasi

Talijanska multinacionalna kompanija bi mogla doći na bh. tržište

Premijer Novalić razgovarao s veleposlanikom Minasijem
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 10. 2017. u 12:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu veleposlanika Republike Italije u BiH Nicolu Minasija.

U središtu razgovora bile su ekonomske teme, prije svega mogućnost da neki od velikih talijanskih ulagača dođu na ovo tržište, što može biti ohrabrenje i ostalim ulagačima da se pojave u Bosni i Hercegovini.

Talijanski diplomat najavio je mogući dolazak na bh. tržište jedne velike multinacionalne koompanije sa sjedištem u Italiji, što je federalni premijer pozdravio i obećao svu moguću tehničku i drugu pomoć kako bi taj projekt bio realiziran.

Istaknuo je i zainteresiranost malih i srednjih poduzeća iz ove prijateljske zemlje za ulaganje na naše tržište, ali i u mlade kadrove, odnosno studente talijanskog jezika, ekonomiste, inženjere i druge, kako bi ih uključili u radni proces i time dali dio doprinosa da se zaustavi trend odlaska kvalificirane mlade radne snage u inozemstvo, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.  

U priopćenju se navodi da se značajan dio razgovora odnosio i na donošenje novog zakona o trošarinama, koji je, nakon iscrpne prezentacije trenutnog stanja od premijera Novalića, veleposlanik Minasi podržao, izrazivši nadu da će on biti usvojen, što bi donijelo novi zamah ekonomiji i otvaranju novih radnih mjesta, posebno u infrastrukturnim projektima, kakvi su ceste i autoceste.

Posebna pozornost posvećena je reformskim procesima, pitanju načina podrške Europske unije na putu naše zemlje k europskim integracijama u čemu će što skorije ispunjavanje Upitnika Europske komisije od strane vlasti u BiH imati veliki značaj - navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close