Posušje

Svečano otvorili zgradu EP HZ HB, pa onda odlučili kupiti namještaj?

Ukupna vrijednost izvedenih radova, naveli su, iznosila je oko 2,6 milijuna KM bez PDV-a.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 09. 2022. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva dana nakon što je svečano otvorena zgrada Poslovnice Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne (EP HZ HB) u Posušju, ovo poduzeće raspisalo je nabavu za kupovinu namještaja za poslovnicu u tom gradu.

Radovi na izgradnji nove poslovne zgrade, priopćili su iz EP HZ HB, počeli su u srpnju 2020. godine. Radove je izvodio konzorcij lokalnih tvrtki KROR d.o.o. Posušje i njihov podizvođač KTM-BRINA d.o.o. Posušje.

Ukupna vrijednost izvedenih radova, naveli su, iznosila je oko 2,6 milijuna KM bez PDV-a. Ipak, poduzeće je odlučilo izdvojiti preko 200 tisuća maraka za nabavu namještaja.

Iako bi ponuđač za nabavu namještaja mogao biti poznat u listopadu, to nije spriječilo da se objekt otvori. Novi objekt tako je otvorio predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora (HNS) i Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH) Dragan Čović i generalni direktor EP HZ HB Marinko Gilja.

U svom govoru Čović je hvalio aktivnosti menadžmenta, a spominjao je politički utjecaj na nadzorna tijela poduzeća te zazivao zajedništvo. Sama svečanost otvaranja je i naplaćena javnim novcem.

Troškovi svečanosti otvaranja koštali su gotovo 20 tisuća maraka. Kako je navedeno na Portalu javnih nabava, poduzeće je za ugostiteljske i hotelske usluge angažiralo tvrtku PT-Grupa d.o.o. Široki Brijeg. S tvrtkom su ugovor, tvrde, potpisali četiri dana prije događaja.

Od Elektroprivrede HZ HB smo zatražili očitovanje o opremanju interijera već otvorene zgrade, ali do objave ovog članka nismo dobili odgovor.

Kopirati
Drag cursor here to close