Zenička zaobilaznica

Uskoro puštanje u promet dionice Zenica sjever – Zenica jug

Puštanjem u promet dionice Zenica sjever – Zenica jug tzv. zeničke obilaznice Bosna i Hercegovina je dobila 10,5 novih funkcionalnih kilometre autoceste.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 07. 2021. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je na dionici autoceste Zenica sjever – Zenica jug završen tehnički pregled izvedenih radova, kao i cjelokupne gradilišne dokumentacije čiji su prethodno utvrđeni nedostaci otklonjeni, ta dionica duga 10,5 kilometra bit će puštena u promet u četvrtak, 15. srpnja, u 12 sati.

Uporabnu dozvolu, kojom je utvrđeno da dionica Zenica sjever – Zenica jug zadovoljava sve sigurnosne, građevinske i druge segmente, sutra će u 9 sati v.d. direktora JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder preuzeti od federalnog ministra prostornog uređenja Josipa Martića u uredu Ministarstva.

Dionica Zenica sjever – Zenica je uvedena u zatvoreni sustav naplate cestarina, a zakonska naplata i visina naknade za korištenje autoceste je regulirana Uredbom o izmjeni Uredbe o naplati naknade za korištenje autoceste A1 (''Službene novine Federacije BiH'', broj 86/20).

Cjenovnik cestarine za autocestu A1 je dostupan na web stranici poduzeća.

Puštanjem u promet dionice Zenica sjever – Zenica jug tzv. zeničke obilaznice Bosna i Hercegovina je dobila 10,5 novih funkcionalnih kilometre autoceste, priopćeno je iz Autocesta FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close