Klupe, korpe...

Stigao mobilijar u Fejićevu ulicu

Djelatnici mostarske građevinske tvrtke HP Investing krenuli su s radovima postavljanja urbanog mobilijara u ulici Braće Fejića.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 10. 2017. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djelatnici mostarske građevinske tvrtke HP Investing krenuli su s radovima postavljanja urbanog mobilijara u ulici Braće Fejića.

Trenutno se izvode radovi na postavljanju četrnaest nogostupnih graničnika, petnaest korpi za otpad, dvanaest klupa, dvanaest žardinjera, osam svjetlećih graničnika te tri fontane za pitku vodu, piše Dnevni list.

Najprohodnija ulica

Naime, rekonstrukcija Fejićeve (etapa 3) koja je obuhvaćala popločavanje ulice od Tepe do Karađozbegove džamije, završena je pred ovu ljetnu sezonu, tako da je ovogodišnje turiste dočekala uređena dionica koja je najprohodnija u gradu Mostaru.

U ulici Braće Fejića nalaze se neke od institucija Grada Mostara, Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH te neki od objekata po kojima je Mostar prepoznatljiv, kao što je Karađozbegova džamija. Vrijednost ugovorenih radova je sljedeća: rekonstrukcija partera i uličnoga mobilijara u Ulici braće → 2,209.323,73 KM (s PDV-om), te rekonstrukcija podzemne infrastrukture u Ulici braće Fejić – etapa 3 – 978.163,98 KM (s PDVom), s tim da su radovi podzemne infrastrukture već okončani.

Mostarska Tepa

U obnovu se još 2014. godine krenulo i s mostarskom Tepom, koja je djelomično poprimila urbani izgled, no, koja se još uvijek nije u potpunosti završila. Vrijednost cjelokupnog projekta procijenjena je na milijun maraka.

Za Tepu su još potrebni završni radovi u vrijednosti od oko 400 tisuća maraka koji podrazumijevaju natkrivanje preostalog dijela Tepe, popločavanje, koje je veoma skupa stavka, farbanje, postavljanje kapije te cvjetni aranžmani. Zamisao je bila da nakon obnove, Tepa tijekom turističke sezone djeluje i kao otvorena scena,. 

Kopirati
Drag cursor here to close