Mostar

Sporna gradnja na Aveniji: Pa do kada više, rupetina se širi kao metastaza

Rupa, koja je ranije potkopana do temelja susjednih zgrada u Ulici kralja Tomislava još se više proširila, upozoravaju čitatelji.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 03. 2024. u 10:23 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komad podzide napravljen pored sporne zgade u Ulici kralja Tomislava urušio se te se rupa, koja je ranije potkopana do temelja susjednih zgrada, još više proširila, upozoravaju čitatelji portala Bljesak.

Policija je u prošli tjedan trakom ogradila ovo područje kako se netko od prolaznika slučajno ne bi približio rupi.

Foto: Bljesak.info / Sporna gradnja na Avenij

''Policija je ogradila trakom, a on sada zelenu jutu stavlja da se ne vidi. Pa do kada više. Rupetina se širi kao metastaza'', komentar je čitatelja.

Radi se o zgradi na Aveniji čija je gradnja bila dugogodišnji predmet sudskih sporova. Naime, nekoliko stanara obližnjih zgrada zatražilo tada prekid njezine gradnje jer sporna zgrada zatvara prilaz za 246 stanova te otvore i prozore u susjednim zgradama.

Foto: Bljesak.info / Sporna gradnja na Avenij

Tvrdili su tada da se zgrada gradi bespravno te da posjeduju na desetke rješenja inspekcije o zabrani gradnje i uklanjanju, kao i presudu suda kojom je poništeno odobrenje gradnje te predmet vraćen na ponovni postupak.

S druge strane, investitor sporne zgrade firma „TehnoMont“ čiji je vlasnik Bruno Azinović kazao je tada da posjeduje sve potrebne dokumente i da nastavlja s gradnjom. Tvrdio je da je Gradu platio sve obveze i uložio milijun KM u izgradnju. On je, tvrdio je tada, cijeli projekt uradio prema urbanističkim uvjetima Grada Mostara. Prema planu, s obje strane zgrade je predviđen po jedan prostor za pješake koji je odijeljen od posebnog prolaza za automobile, čime bi prometovanje i pješaka i automobila pa i kamiona bilo potpuno neometano. Slika projekta svjedoči i o tome da se prozori stanara ipak ne bi zatvorili.

Foto: Bljesak.info / Sporna gradnja na Avenij

Prvi radovi na izgradnji stambene zgrade na Aveniji krenuli su još 2003. godine. Azinović je nakon dugih zastoja u radovima krajem 2013. godine nastavio gradnju na osnovi rješenja iz Odjela za urbanizam Gradske uprave Mostara. Unatoč tome radovi su obustavljeni.

Foto: Bljesak.info / Sporna gradnja na Avenij
Kopirati
Drag cursor here to close