Novi stanovi

Rodoč: Ministarstvo gradi zgradu od milijun i pol KM za raseljene i izbjegle

Najviše stambenih jedinica, kazali su nam, planirano je kroz tri podprojekta izgraditi u Mostaru, njih 72
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 02. 2021. u 14:18 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u mostarskom naselju Rodoč planira graditi zgradu vrijednu oko milijun i pol maraka, a već je raspisan natječaj za izbor izvođača radova.

U toj zgradi, potvrđeno je za Bljesak.info iz Federalnog ministarstva, planirana je gradnja 24 stana. Točan broj budućih korisnika, kažu, naknadno će biti poznat.

Gradit će se 132 stana u HNŽ-u

''Na listi verificiranih osoba nalazi se 77 korisnika. Konačni popis osoba koje će biti smještene u stambenim jedinicama bit će definirane prije useljena, nakon reverifikacije korisnika i ažuriranja postojećih verifikacijskih popisa'', kazali su nam.

Inače, Federalno ministarstvo objekte širom entiteta gradi u sklopu projekta zatvaranja postojećih kolektivnih centara.

''Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, kao Implementator projekta 'CEBII - zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem javnih stambenih rješenja' na području Hercegovačko-neretvanske županije planira izgraditi 132 stambene jedinice'', potvrđeno je za Bljesak.info iz Ministarstva.

Najviše novih stanova u Mostaru i Čapljini

Najviše stambenih jedinica, kazali su nam, planirano je kroz tri podprojekta izgraditi u Mostaru, njih 72.  Stanovi u Mostaru Ministarstvo će koštati preko 3 i pol milijuna KM (bez PDV-a). U Čapljini će biti izgrađena 42 stana vrijedna preko 2 milijuna maraka, u Konjicu 10 stanova za 618.000 KM te u Jablanici osam stanova za 611.000 KM.

Do sada je, navode iz Ministarstva, u okviru implementacije podprojekta BiH 4 Regionalnog stambenog programa, a u vezi realizacije Državnog projekta stambenog zbrinjavanja (DPSZ) izgrađeno 46 individualnih stambenih objekata na području Grada Mostara.

Posredstvom Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, u 2020. godini, iz Proračuna Federacije BiH, tvrde, pružena je pomoć za obnovu i rekonstrukciju 21 stambene jedinice korisnicima na području HNŽ-a, u iznosu od 323.574 KM. Kroz kreditna sredstva Saudijskog razvojnog fonda u HNŽ-u je obnovljeno i izgrađeno 58 stambenih jedinica, u iznosu od 1.546.682,69 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close