Ulica Leopolda Mandića

Roditelji upozoravaju na aljkavost: Novo igralište opasno za djecu

Sprave za igranje djece su preblizu ivičnjaka, rubova pješčanika. Šta poslije završenih radova ako se dogodi, ne daj Bože, da neko dijete u igri padne i udari glavom u ivičnjak?!
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 08. 2022. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezadovoljna radovima na dječjem igralištu u Ulici sv. Leopolda Mandića u Mostaru čitateljica je odlučila Gradu Mostaru dati nekoliko sugestija u vezi sigurnosti djece na budućem igralištu. No, kako joj iz Grada nitko danima nije odgovarao na njezin mail čitateljica ga je odlučila objaviti javno jer ne želi da ''ova sugestija zbog nečije nesposobnosti i lijenosti završi u spamu ili eventualno izbrisanoj mail pošti Grada Mostar''.

U nadi da će nadležni ove sugestije pročitati na našem portalu, mail upućen Gradu prenosimo u cijelosti:

Poštovani gradonačelniče Kordić,

Poštovani djelatnici Grada Mostar,

Javljam se prije svega kao roditelj i stanovnica naselja sv. Leopolda Mandića u Mostaru na temu uređenja naselja. Naselje je u najmanju ruku bilo zapušteno i hvale vrijedna je inicijativa da se naselje preuredi.

Budući su izdvojena određena financijska sredstva za uređenje istog, te su ovo projekti koji se ne rade često (pitanje je koliko ćemo opet čekati na uređenje parka) želim ukazati na nedostatke koje primjećujem kao roditelj u izvođenju radova.

Sprave za igranje djece su preblizu ivičnjaka, rubova pješčanika (slika sprave-željezni polukrug). Šta poslije završenih radova ako se dogodi, ne daj Bože, da neko dijete u igri padne i udari glavom u ivičnjak?! Tko je u problemu? Izvođač radova, Euro VIG? Grad Mostar? Roditelji?! Sigurna sam prije svega, roditelji!

Dok radovi još traju molila bih ukoliko sam u pravu (imate struku koja može izaći na lice mjesta i provjeriti o čemu se radi) da se radovi isprave, konkretno pomaknu rubni dijelovi pješčanika (a ima dovoljno prostora) kako bi se vjerojatnost nesreće svela na minimum.

Foto:ČItatelj / Roditelji upozoravaju na aljkavost: Novo igralište opasno za djecu

Također, na relaciji od skretanja u naselje (od zgrade Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ ) do zgrade sv. Leopolda Mandica 1 je samo jedna ulična svjetiljka. U zimskim danima, kada je dan dosta kraći, radi sigurnosti ponajprije djece, a i ostalih žitelja željela bi ukazati potrebu za osvjetljenje navedene ulice.

Želim istaknuti kako mi nije cilj samo kritizirati. Ne mogu ne primijetiti marljive radnike koji po svim vremenskim uvjetima rade kako bi nama životni ambijent bio ljepši. Nemala odgovornost je i na nama stanovnicima, da čuvamo i održavamo isto.

Nadam se kako ćete razmotrit navedene sugestije. Želim vjerovati kako se ovi projekti izvode radi dobrobiti naših najmlađih kako bi im se poboljšala kvaliteta života, a ne kao jedna priča pred izbore kojom se želi baciti prašina u oči.

Ps. Osim usmene sugestije djelatnicima Euro VIGa, mailom sam htjela obavijestit istog, međutim nisam pronašla mail.

Kopirati
Drag cursor here to close