JP Autoceste FBiH

Raspisan natječaj za izgradnju dionice Tunel Kvanj – Buna

Glavni objekat je dvocijevni tunel Kvanj, dužine desne cijevi od 2.645 metar i lijeve od 2.720 metar.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 01. 2024. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Autoceste FBiH je objavilo Poziv za dostavu ponuda za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, dionica Tunel Kvanj – Buna.

Riječ je o dionici autoceste južno od Mostara, koja je duga 5,2 kilometara a koja uključuje objekte: tunel Kvanj, vijadukt Rotimski potok i nadvožnjak Rujevica, a ostatak trase nadovezuje se na završenu dionicu Buna – Počitelj.

Glavni objekat je dvocijevni tunel Kvanj, dužine desne cijevi od 2.645 metar i lijeve od 2.720 metar. U sklopu izgradnje ove dionice planirana je i izgradnja priključne prometnice za naselje Hodbina, dužine 1415 m, a ista je predviđena kao privremeni priključak autoceste do izgradnje petlje Mostar jug.

Dionica Tunel Kvanj – Buna od iznimne je važnosti za završetak južnog dijela Koridor Vc, jer spaja već izgrađenu dionicu Buna – Počitelj na M-17.
 
Video: Vizualizacija Mostar - jug Buna

Glavni projekt će pripremati izvođač radova budući da se projekt realizira po FIDIC Žutoj knjizi.
 
Izvođač je, kako navode u pozivu odgovoran za dizajniranje i izgradnju trajnih radova, uključujući sve privremene radove. Trajni radovi uključuju izgradnju autoceste s odvojenim prometnim trakama, dvocevnog autocestovnog tunela s dvije trake u svakoj cijevi te različite građevinske radove poput zemljanih radova, cestovnog kolnika, tunelskih radova, pilotažnih radova, geotehničkih radova, drenaže, vodonepropusnih radova, komunikacija autoceste, rasvjete, ograde, označavanja i drugih radova.
Rok izgradnje je 30 mjeseci, a rok za dostavljanje ponuda je 02. 04. 2024. godine. Projekat će se financirati iz sredstava osiguranih kod Europske investicijske banke (EIB) i bespovratnim grant sredstvima EU.

Natječaj za ugovore financirane navedenim sredstvima otvoren je za tvrtke iz bilo koje zemlje.
 
Podsjetimo, konzorcij kompanija Joint Venture TRASA d.o.o. Sarajevo, IPSA Institut d.o.o. Sarajevo i Integra d.o.o. Mostar obljaveni su u lipnju 2023. godine kao dobitnici tendera za izradu idejnog i glavnog projekta za poddionicu autoceste Tunel Kvanj-Buna.

Ukupna vrijednost ugovora grupe ponuđača je 1.978 872,76 eura koja se financira sredstvima Europske investicijske banke.

Tender za projektiranje kasnio je nakon dugotrajnih procedura i provjera Europskog ureda za borbu protiv prevara, zbog čega je isti više puta obustavljen i nastavljen.
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close