Rupa na rupu, zakrpa na zakrpu

Dok se čeka potpuna rekonstrukcija: Na Aveniji se 'krpi' rupa po rupa

Popravljaju se rupe na Aveniji
Gospodarstvo / Ulaganja | 06. 05. 2021. u 10:32 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na prometnici u Ulici kralja Tomislava u Mostaru izazvali su manje prometne gužve.

Trenutno traju radovi na rezanju asfalta, kojeg su gradske službe ranije krpile bezbroj puta, a sa svako kišom pojavile bi se i nove i stare rupe, pa je vožnja mostarskom Avenijom izgledala kao vožnja makadamskim putem.

Radnici su na mjestu radova rekli kako će se postaviti novi asfalt debljine 8 centimetara.

Foto: Bljesak.info / Na Aveniji se 'krpi' rupa po rupa

Važno je podsjetiti i da je u prosincu s tri tjedna zakašnjenja krenula rekonstrukcija gornjeg dijela mostarske Avenije, popularno nazvanog 'vrh Avenije' koji je trebao dobiti i kružni tok, no i on je ostao pod upitnikom. Na jednoj od sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara, tijekom rasprave o kapitalnim projektima – iako se vijećnici nisu mogli složiti što je to kapitalni projekt – potvrđeno je kako se za konačno rješenje tog raskrižja čeka mišljenje stručnjaka iz Slovenije.

Foto: Bljesak.info / Kružni tok na vrhu Avenije

Trenutno se na gornjem dijelu mostarske Avenije se izvode radovi na izgradnji Glavnog desnoobalnog kolektora u Mostaru. Radovi se izvode duž ulice dr. Ante Starčevića počevši od kružnog toka u kod zgrade Mljekara do raskrižja s ulicom Kralja Tomislava (Vrh Avenije), te dalje Ulicom Rudarska do raskrsnice s Ulicom Blajburških žrtava (kod Osnovne škole Ivana Gundulića).

Inače, planira se rekonstrukcija cijele Avenije do Katedrale, no u međuvremenu, valjda je i ovo dobro.

Inače, informaciju o rekonstrukciji cijele Avenije krajem prošle godine za Bljesak.info je potvrdila Marina Deronjić načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostaram, pojašnjavajući da će raditi prvo jednu pa drugu stranu, kako se promet ne bi u potpunosti zaustavljao, a parkinzi na Aveniji će se ukloniti te bi prometnica nakon završetka trebala biti proglašena magistralnom cestom.

Parkinzi, po riječima Deronjić, će se prebacivati između zgrada, a već se radi na rekonstrukciji parkinga i zelenih površina unutar naselja u Ulici kralja Tomislava (između Zvjezdara).  Rekonstrukcija između zgrada radi se, kako je ranije pojasnila načelnica urbanizma, sukladno financijskim mogućnostima Grada jer zbog nepostojanja Gradskog vijeća nisu se mogli zaduživati. 

Kopirati
Drag cursor here to close