Gradska vijećnica

Predstavljanje idejnog rješenja za Dom zdravlja Stari grad

Potreba i ideja izgradnje objekta "Doma zdravlja Stari grad" usuglašena je između rukovodstva JU Dom zdravlja Stari grad i predstavnika mostarske lokalne vlasti, Grada Mostara i Gradskog vijeća.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 03. 2024. u 21:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje idejnog rješenja projekta "Dom zdravlja Stari grad" održat će se 20. ožujka od 12 do 13 sati u dvorani broj 101 u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Potreba i ideja izgradnje objekta "Doma zdravlja Stari grad" usuglašena je između rukovodstva JU Dom zdravlja Stari grad i predstavnika mostarske lokalne vlasti, Grada Mostara i Gradskog vijeća, te su za isti projekt od lokalnih vlasti osigurana inicijalna sredstva za realizaciju.

Predstavljanje idejnog rješenja projekta "Dom zdravlja Stari grad", koji je nakon provedenog javnog poziva izradio arhitektonski biro "Arhi plus d.o.o. Mostar" čini značajan korak u daljnjim aktivnostima realizacije projekta. Nastojanja organizatora predstavljanja su da okupi relevantne predstavnike županijskih, federalnih i državnih vlasti, predstavnike u tijelima zakonodavnih vlasti viših razina organiziranja koji su sa područja Grada Mostara, kako bi se zajedno okupili oko vrijednog i potrebnog projekta za građane Grada Mostara.

Ovaj infrastrukturni projekat iz područja primarne zdravstvene zaštite i usluge uveliko bi poboljšao uvjete u zdravstvenoj zaštiti za građane Mostara. Lokacija Brankovca na kojem danas djeluje JU Dom zdravlja Stari grad ne ispunjava standarde u pogledu neometajućeg i sigurnog pristupa objektu, te njegovim izmještanjem ti uvjeti bi bili u potpunosti zadovoljeni.

Također, Dom zdravlja Stari grad u vršenju usluge i zaštite ima potrebu za većim i kvalitetnije organiziranim prostorom. U sklopu novog objekta Doma zdravlja na području u Sjevernom logoru bila bi izmještena i hitna pomoć sa Carine čime bi se ispunili svi sigurnosni i kvalitativni kriteriji.

Kopirati
Drag cursor here to close