Gdje su auti ?

Prazna parking mjesta prvog dana naplate u Mostaru

Mostarske ulice koje su do sada bile zakrčene parkiranim automobilima jutros 'zjape' sablasno prazne
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 02. 2022. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prazna parking mjesta prvog dana naplate i kontrole mirujućeg prometa u Mostaru slika je kakvu gradski oci zasigurno nisu očekivali. Iako su Mostarci imali skoro mjesec dana da nabave mjesečnu ili godišnju kartu, prema jutrošnjim slikama, rijetki su to učinili.

Foto: Bljesak.info / Prazna parking mjesta prvog dana naplate u Mostaru

Mostarske ulice koje su do sada bile zakrčene parkiranim automobilima jutros 'zjape' sablasno prazne. Mnogi su svoje limene ljubimce parkirali među stambena naselja, a neki su se na posao, što zasigurno dugo nisu, uputili pješke.

Foto: Bljesak.info / Prazna parking mjesta prvog dana naplate u Mostaru

U nadi da će mnogi građani slijediti njegov primjer gradonačelnik Mostara Mario Kordić objavio je na Facebooku slike prilikom kupovine parking karte. Hoće li se Mostarci ugledati na svog gradonačelnika ostaje da vidimo kroz koji dana.

Foto: Bljesak.info / Za uvođenje reda na mostarskim ulicama spreman čeka i policijski pauk

Inače, za uvođenje reda na mostarskim ulicama spreman čeka i policijski pauk. A prema najavama vršitelja dužnosti direktora J.P Mo Parking Ivana Barbarića uskoro red će se uskoro uvesti i u stambenim naseljima, što će zasigurno potaknuti mnoge da razmisle o mjesečnoj karti, ili o šetnji.

Foto: Bljesak.info / Parking u Mostaru
Foto: Bljesak.info / Prazna parking mjesta prvog dana naplate u Mostaru

Podsjetimo, naplata i kontrola parkinga započela je u danas. Na raspolaganju je oko 1500 uličnih parking mjesta u dvije naplatne zone. Cijene karata kreću se od 1.00 KM do 1.50 KM za sat vremena ovisno od zone do 15KM  do 20 KM za dnevnu kartu. A na raspolaganju građanima su i povlaštene mjesečne i godišnje karte.

Foto: Bljesak.info / Parking u Mostaru

Parking se neće naplaćivati u danima blagdana i nedjeljom, dok će se subotom naplaćivati do 15 sati. Naplata će se radnim danima vršiti u vremenu od 7 do 18 sati (tijekom zimskog računanja vremena), te od 7 do 21 sat (tijekom ljetnog računanja vremena).

Kopirati
Drag cursor here to close