Podijeljeni odgovori

Uoči naplate: Evo tko je od vijećnika kupio parking kartu, a evo tko neće

Dvadeset i jedan dan nakon početka prodaje pitali smo čelne ljude Mostara jesu li 'nabavili' svoje parking karte.
Gospodarstvo / Flash | 31. 01. 2022. u 10:54 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prodaja parking karti započela je još 10. siječnja, a građani svoje parking karte građani mogu kupiti u prostorijama JP Mostar Parkinga.

Dvadeset i jedan dan nakon početka prodaje karata pitali smo čelne ljude Mostara jesu li 'nabavili' svoje parking karte. Naime, naplata parkinga zakazana je za 7. veljače, a većina građana još uvijek oklijeva pri kupnji. 

''Nisam još kupio parking kartu, kupujem je sljedeći tjedan'', naglasio je za Bljesak.info gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Prvi čovjek Mostara je istaknuo kako će svi iz njegove obitelji, koji posjeduju automobil, kupiti parking kartu s obzirom na to da stanuju u drugoj zoni Grada.

Predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić odlučno je naglasio kako ne vidi razlog za nepoštivanje odluke.

''Zašto smo donosili odluku ako je nećemo poštivati? Ne vidim razlog zašto se odluka ne bi poštovala. Pitanje je ima li potrebe za kupovinom, a ne pitanje poštovanja odluke, ima vijećnika koji nemaju vozila nikako. Ako budem imao potrebe za parking kartom uzet ću je, ja sam u zoni dva, gdje budem koristio parking platit ću kartu'', istaknuo je Marić za Bljesak.info.

Godišnja karta, čini se, 'najpopularnija' je među mostarskim vijećnicima, no ima i onih koji ne planiraju kupnju karte te smatraju kako 'ovo nije dugog vijeka'.

Evo što su za Bljesak.info kazali vijećnici:

''Kupovat ću kartu. Svi moramo to podržati i ući zakonom i odlukama regulirati taj dio. Moramo se priključiti normalnim i urbanim i svim mogućim drugim europskim standardima tako. Ja planiram uzeti mjesečnu kartu'', naglasio je zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostar Velibor Milivojević iz reda SNSD-a.

''Nisam kupila još kartu, ali mislim se hoću li je kupiti. Nitko mi ne garantira uslugu koju ću platiti, odnosno da ću imati parking mjesto. U svijetu je to malo bolje pospremljeno'', istaknula je Vesna Šunjić iz HRS-a.

''Naravno da ću kupiti kartu, od 7. veljače počinje naplata, ja živim u drugoj zoni, tamo je predviđeno ulično pakiranje i kupit ću godišnju kartu'', naveo je potpredsjednik kluba Koalicije za Mostar Haris Nazdraić.

''Nisam u planu da kupujem kartu. Ne živim u gradu i imam privatno parking mjesto, garažu, malo više hodati i gotovo'', istaknuo je Goran Bošnjak iz HDZ-a BiH.

''Ja ću kupiti kartu. Naravno. Poštujem zakon. I ja sam pravnik, uzeti ću godišnju kartu jer sam stanar druge zone'', naveo je Slaven Bevanda iz reda HRS-a.

''Nisam kupila parking kartu, moram je kupiti, ali smatram da ovo nije duga vijeka. Mislim da ću za sada uzeti mjesečnu kartu'', skeptična je Lamija Duranović-Vinković iz BH Bloka. 

''Svakako da ću kupiti kartu. Supruga je prošli tjedan uzela godišnju kartu, ja ću evo u ovome najskorijem vremenu uzeti godišnju kartu. U ovom periodu kada je to još uvijek u realizaciji, odnosno ta odluka, mislim da je čak dužnost, pogotovo gradskih vijećnika, ne u smislu da samo to podrže, nego da budu primjer drugim građanima, a to je i odluka koja je pravomoćna i izvršna pa je samim tim teško o tome raspravljati hoćemo li ili nećemo nešto kupovati. Ako ćemo se parkirati u gradu, moramo kupovati kartu. Znam da mnogo naših sugrađana nisu u prilici da uzmu godišnju kartu, ali oni koji jesu, to je njima najbolje rješenje'', naglasio je HZD-ov vijećnik Vlatko Marinović.

''Kupit ću parking kartu, nisam još, ali planiram uzeti godišnju'', naveo je Zlatko Guzin iz Koalicije za Mostar.

''Nisam još kupio kartu, ali planiram. Vjerojatno ću uzeti godišnju kartu'' naveo je bivši vijećnik SBB-a Anel Kljako.

''Nisam kupio, neću kupiti, nisam ni u jednoj od zona, radim u prvoj za koju ne mogu kupiti kartu. Kao zaposlenik mogu kupiti kartu, ali ionako mogu pješke doći, i ljubitelj sam skutera inače, pa ću dolaziti skuterom'', poručio je Silvio Bubalo iz HRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close