Postavlja se rasvjeta

Pluća grada će uskoro zasvijetliti

Postavlja se rasvjeta na Trimuši
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 02. 2023. u 11:00 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krenulo se s projektom rekonstrukcije javne rasvjete na području parka Trimuše, koje se financira sredstvima koje je odobrila Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Godinama zapostavljena pluća grada konačno se revitaliziraju a pored postavljanja rasvjete.

''Radovi na osvjetljenju park-šume Trimuša za sada idu prema planu. Radovi na osvjetljenju park - šume Trimuša su počeli 8. 12. 2022. godine, a polaganje kablova i izrada betonskih stopa je u završenoj fazi nakon čega slijedi montaža rasvjetnih stupova. Ovom investicijom, u ukupnoj vrijednosti višoj od 70,000 britanskih funti, građanke i građani Mostara dobijaju jedan bolje osvijetljen i sigurniji javni prostor za rekreaciju, sportske treninge i druženja u prirodi'', rečeno je za Bljesak.info iz UG Nešto više koja vodi projekt Mostar – Prostori koji pokreću, a koja ovom i sličnim inicijativama nastoji unaprijediti sadržaje javnih prostora u Mostaru, te ih učiniti sigurnijim, dostupnijim i atraktivnijim za građane Mostara.

Inače, Mostar – Prostori koji pokreću je trogodišnji projekt, koji ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građanki i građana i potporu njihovim inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i gospodarskog života u gradu Mostaru.

Projektom se, kako su naveli, namjerava podržati građanke i građane i lokalne vlasti da učinkovito koriste nove vještine, alate i mehanizme za rješavanje prioriteta na uključiv, rodno osjetljiv, participativan i sustavan način.

Partneri iz lokalne zajednice implementirat će niz inovativnih aktivnosti pokretanja i uključivanja građanki i građana sa ciljem uspostavljanje dijaloga među zajednicama, a tiču se zajedničkih prioriteta, u okviru svojih sfera djelovanja.

Pored toga, Projekt će, kažu, izravno dodijeliti sredstva (grant) za financiranje infrastrukturnih projekata i intervencija u javnom prostoru, kao i inicijativa koje će voditi i koje su dizajnirane od strane građanaki i građana, a koje se odnose na zajednički javni prostor i zajedničke aktivnosti.

Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja diljem svijeta. Zajedno sa PIN-om,  ravnopravni članovi  konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV). Projekat financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva.

Podsjetimo, iz Grada su ranije priopćili kako se radi na revitaliziaciji Trimuše, a radilo se na uređenju dječjeg igrališta koje će ponuditi puno sadržaja za najmlađe stanovnike Mostara.

Na Trimuši su ranije postavljene klupe s naslonom uz samu šetnicu i u park šumi.

Uskoro je planirano uređenje košarkaškog igrališta i urbanog mobilijara, a sve s ciljem kako bi Trimuša dobila novi izgled za dobrobit svih građana Mostara.

Inače, kako je ranije priopćeno, i Grad Mostar realizira projekt revitalizacije Trimuše  uz potporu hrvatskog Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a ranije su Grada Mostara posebno zahvalni vrijednim volonterima bez čije pomoći ne bi bilo moguće realizirati projekt revitalizacije Trimuše.

Kopirati
Drag cursor here to close