Rekonstrukcija

Mostar: Novo šminkanje ušminkanog Bulevara

Radove će vršiti tvrtka HP Investing za nešto više od 160 tisuća maraka
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 06. 2020. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građevinska mehanizacija i radnici ponovno stižu na mostarski Bulevar. Lokacija ''proslavljena'' po mostarskoj rupi i nekoliko bezuspješnih pokušaja da se zatvori otvorena zemlja, ponovno će postati gradilište.

Kako je za Bljesak.info potvrđeno iz J.P. Cesta Federacije BiH u planu je rekonstrukcija ceste od mostarskog Doma zdravlja do Španjolskog trga. Početak radova očekuje se već ovaj tjedan.

Radove će vršiti tvrtka HP Investing za nešto više od 160 tisuća maraka. Kako stoji u javnoj nabavi, izvođenje radova je 20 kalendarskih dana od početka radova ili od dana uvođenja izvođača u posao. 

Sanacija dionice te ceste prouzročit će izmjenu prometovanja.

''Tijekom izvođenja radova, promet će se odvijati suprotnom kolničkom trakom u oba pravca, a asfaltiranje će se izvoditi u punoj širini kolovoza za što će Izvođač radova dobiti suglasnost za preusmjeravanje prometa od strane Federalnog ministarstva prometa i komunikacija'', rečeno je za Bljesak.info iz Cesta FBiH.

Grad Mostar je, izmjenom Plana javnih nabava krajem svibnja, odlučio da će se za sanaciju Bulevara kod Doma zdravlja izdvojiti više od 200 tisuća maraka.

Osim toga Ceste su tvrtki Integra za više od 12 tisuća maraka povjerili izradu idejnih rješenja i glavnog projekta rekonstrukcija raskrižja ceste M6.1 na Španjolskom trgu u gradu Mostaru, a planira se i rekonstrukcija raskrižja kod hotela Ero.

''Poslije izrade idejnih rješenja i prezentacije gradskoj upravi grada Mostara, odabrat će se varijanta za koju će se raditi glavni projekt. Poslije izrade glavnog projekta i provođenja postupka ishodovanja građevinske dozvole, pristupit će se ugovaranju i izvođenju radova'', potvrđeno je iz Cesta FBiH.

Dodaju da je za rekonstrukciju ceste M-6.1 od Španjolskog trga do hotela Ero, Vlada FBiH je osigurala financijska sredstva, a implementator projekta je Grad Mostar.

Podsjećamo, radove na Bulevaru, kao što smo naveli, obavljat će tvrtka HP Investing. Ista ta tvrtka je vršila radove na izgradnji kolektorske mreže. Tada je, zbog nečijeg propusta, na raskrižju kod Doma zdravlja niknula rupa, koje je građane Mostara koštala 11 tisuća maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close