Vijeće ministara BiH

Podržan prijedlog osnova za projekt ''Izgradnja aerodroma Trebinje''

Predloženim osnovama se utvrđuju osnovni pravci buduće suradnje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 03. 2022. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Vijeća ministara BiH utvrđen je Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o razumijevanju i suradnji na realizaciji infrastrukturnog projekta ''Izgradnja aerodroma Trebinje'' između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije. 

Predloženim osnovama se utvrđuju osnovni pravci buduće suradnje, s ciljem realizacije projekta ''Izgradnja aerodroma Trebinje'', uz poštivanje dobre međunarodne prakse i zakonodavstva dvije države.

Istovremeno, na ovaj način se uspostavlja osnova za nastup dvije države prema trećim zainteresiranim stranama i dostupnim izvorima za financiranje ove važne investicije, koja će omogućiti veći protok ljudi, roba, kapitala, usluga, a samim tim i ekonomski razvoj.      

Ministarstvo komunikacija i transporta i Ured za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH tehnički će doraditi Prijedlog osnova prije upućivanja Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru odlučivanja, a za bh. potpisnika je predložen ministar komunikacija i transporta.

Kopirati
Drag cursor here to close