Krenulo rušenje

Pogledajte kako bageri ruše ''Ćirinu zgradu''

Izgradnja prometnice s četiri kolovozne trake od Španjolskog trga do nekadašnjeg hotela Ero, zapela je na dijelu gdje je smještena nekadašnja ''Ćirina zgrada''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 01. 2022. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak ujutro građevinska mehanizacija je krenula rušiti staru Ćirinu željezničku stanicu u ulici Ante Starčevića u Mostaru.

"Sanacija će trajati par dana nakon čega se nastavlja s ugovorenim radovima četiri trake od Španjolskog trga do bivšeg hotela Ero", izjavio je za Fenu inžinjer u tvrtki "HP Investing" Almir Dedović.

Po njegovim riječima, sanacija Ćirine zgrade bi trebala trajati par dana,  a promet će se za to vrijeme odvijati po suprotnoj traci koja će biti namijenjena za dvosmjerno kreanje.

Foto: Bljesak.info / Pogledajte kako bageri ruše ''Ćirinu zgradu''

Iako je na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara iz Odjela za financije rečeno kako će se novac za kupnju Ćirine zgrade uzeti od Civilne zaštite, mostarski gradonačelnik tvrdi drugačije.

''Odjel za financije i nekretnine uvećan je za 500.000 KM. Naime, radi se o namjenskim sredstvima od sredstava Civilne zaštite koja će se utrošiti za kupovinu zgrade bivše željezničke stanice Ćiro da bi se moglo krenuti u realizaciju pravljenja puta'', rekao je načelnik Odjela za financije Amer Zubčević na 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara koja je održana 29. prosinca 2021. godine.

Foto: Bljesak.info / Pogledajte kako bageri ruše ''Ćirinu zgradu''

No, mostarski gradonačelnik Mario Kordić u izjavi za Bljesak.info tvrdi kako će sredstva za tu namjenu doći iz drugih stavki.

''Neće doći pare iz namjenskih sredstava Civilne zaštite. Oko Ćirine zgrade imamo dva financijska problema - obeštetiti bivše stanare i platiti Željeznicama F BiH obeštećenje. Taj novac je planiran sa stavke održavanje cesta, a drugi je sastavke eksproprijacije. Tako da ne vidim poveznicu s civilnom zaštitom'', rekao je Kordić za Bljesak.info.

Rušenje Ćirine zgrade najavljeno za prvi ponedjeljak ove godine odgođeno je za 10. siječnja, a riješeno je i pitanje zahtjeva stanara koji će dobiti financijsku potporu Grada Mostara za preuređenje stanova u Mikačića kući koji su im se nudili neizgrađeni.

''Konačna ponuda je od grada bila da nas smjeste u Mikačića kuću, visoki roh-bau, ali će dati još 400 KM po četvornom metru za obnovu stanova da ga donekle useljivog napravimo'', rekao je ranije za Bljesak.info Damir Cvitanović jedan od stanara.

Podsjećamo, izgradnja prometnice s četiri kolovozne trake od Španjolskog trga do nekadašnjeg hotela Ero, zapela je na dijelu gdje je smještena nekadašnja ''Ćirina zgrada''.

Zbog rušenja stare "Ćirine" željezničke stanice, a koje je u tijeku, danas, u ponedjeljak 10.1.2022.g. zatvoren je zapadni kolovoz za promet motornih vozila u ulici Ante Starčevića na dionici od Španjolskog trga do hotela Ero.

Dvosmjerni promet se prebacuje na istočni kolovoz.

Kopirati
Drag cursor here to close