Rušenje za bolju budućnost

Popularno 'Stajanje' otišlo u prošlost

Pod Bijelim Brijegom se mijenja, započinje rekonstrukcija
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 01. 2024. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da bi se započeo najveći infrastrukturni projekt u novijoj povijesti hrvatskog športskog kluba Zrinjski, mora se srušiti istočna tribina stadiona Pod Bijelim Brijegom, poznatija pod nazivom ''Stajanje''.

Bosanskohercegovački premijerligaš Zrinjski obavijestio je sportsku javnost da je rušenje odnosno demolicija nastavljena u ponedjeljak, a najvjerniji navijači sa sjetom su stajali pored građevinskih strojeva gledajući kako se ruši njihov ''navijački dom''.

Sukladno uvjetima iz javnog poziva rok izvršenja radova je 60 dana, a izvođač radova je tvrtka "ES-BI-EM" d.o.o. Mostar. 

Foto: Bljesak.info / Početkom tjedna, počelo je i rušenje tribine 

No prema planu, na ovom mjestu bi trebala biti izgrađena modernija tribina pa bi i funkcionalnost trebala biti povećana na veću razinu.

Riječ je o pripremnim radovima, u sklopu kojih će se postaviti potporni zid koji će služiti kao zaštita terena kada krene proces demolicije.

Foto: Bljesak.info / Početkom tjedna, počelo je i rušenje tribine 

Službene utakmice Premijer lige BiH i Utakmice Kupa BiH bi se trebale nesmetano igrati.

Ovih dana bi trebao biti potpisan ugovor s izvođačem radova a onda se ide korak po korak, Vlada Federacije je odnijela odluku o raspodjeli sredstava, prema kojima će za rekonstrukciju dobiti milijun ipol konvertibilnih maraka.

Foto: Bljesak.info / Početkom tjedna, počelo je i rušenje tribine 

Denis Lasić predsjednik HŠK Zrinjski ranije je za RTV Herceg Bosne rekao kako će se krenuti s prvom fazom izgradnje, rekavši kako radovi neće stajati ali ni utjecati na događanja koja će tu biti.

Projekt kaže vrijedi ukupno 11 milijuna KM, sredstva po njegovim riječima će ''namicati koliko bude trebalo za faze koje budu pravovremene''.

Od sada već srušene tribine u prosincu prošle godine oprostili su se Ultrasi i to tijekom derbija posljednjeg kola jesenskog dijela prvenstva Premijer lige Bosne i Hercegovine, kada su posljednji put s ove tribine bodrili Plemiće.

Ultrasi su s igračima slavili uz pjesmu "Volim Zrinjskog svog, volim Zrinjskog svog...", a prethodno su priredili i vatromet. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close