S3

Mostar: Počeli radovi na prometnici na Bijelom brijegu

Radi se o prometnici koja povezuje Bijeli brijeg sa Ulicom blajburških žrtava.
Gospodarstvo / Ulaganja | 23. 01. 2024. u 13:05 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 23. siječnja službeno su počeli radovi na izgradnji prometnice S3 u naselju Bijeli brijeg u Mostaru. Radi se o prometnici koja povezuje Bijeli brijeg sa Ulicom blajburških žrtava.

"Ovo je još jedan od ugovora za jedan od bitnijih infrastrukturnih projekata u Gradu. Radi se o prometnici koja povezuje Bijeli brijeg sa Ulicom blajburških žrtava", istaknuo je ranije gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

"Svi smo svjesni da je Bijeli brijeg prometno vrlo loše riješen, imali smo jako puno imovinskih problema i ovaj projekt je bio u fokusu zadnjih godinu dana. Danas smo potpisali ugovor od 433 tisuće KM i firma KTM Brina s radovima kreće u skorije vrijeme", rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.


Istaknuo je kako kako će stanovnici dobiti modernu prometnicu koja povezuje ovo naselje s ostatkom grada. Izgradnja ove prometnice još jedan je u nizu projekata koji su u fazi planiranja/izgradnje u Gradu, a kako je kazao Kordić, već se osjeća poremećaj na tržištu.

"Već pomalo osjećamo poremećaj na tržištu u kontekstu potencijala izvođača i radnika koje oni imaju jer i oni imaju svoje probleme jer fali ljudi da bi se ovo sve stiglo u zadanim rokovima. Molim građane za strpljenje jer kad sve skupa završimo mislim da ćemo biti jako sretni i zadovoljni", istaknuo je ranije.

Gradonačelnik je naglasio kako će ovaj projekt "stanovnicima Bijelog brijega značajno olakšati život".

"U principu u tom naselju imate tri ulaza i izlaza i nažalost sva tri su opterećena objektima koji su tu rađeni. Jedno od tih izlaza je jedno preko studentskog doma, a to je ulica koja će u skorijem roku biti preasfaltirana i to ne bi trebao biti nikakav veliki zahvat. Drugi izlaz je onaj prema bolnici koji je dosta uzak i nesiguran i to je nešto što ćemo u budućnosti raditi i tu imamo još veći izazov nego kada je u pitanju S3 kad su u pitanju imovinski problemi. Ideja je da to bude dvotračna ulica. Razgovaramo sa strukom da izmijenimo režim te ulice u jednosmjernu kako bi ranije završili projekt i evo sada smo u fazi dogovora", rekao je Kordić.

Kopirati
Drag cursor here to close