Van gabarita

Bijeli brijeg - Odbijena žalba investitoru, postupak izdavanja dozvola se mora obnoviti

Grad Mostar će, kako navode, sada biti primoran obnoviti postupak izdavanja dozvola za zgradu u navedenom naselju.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 11. 2023. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Žalba investitora Joks d.o.o. Mostar, koji je na Bijelom brijegu izgradio zgradu koja je izašla van gabarita na mjestu gdje je prethodno bila kuća prizemnica, a važećim regulacijskim planom za Bijeli brijeg bila je samo dozvoljena rekonstrukcija i nadogradnja postojećeg objekta je oborena od strane Županijskog ministarstva građenja i prostornog uređenja, što znači da se cijeli postupak dobivanja urbanističke dozvole vraća na početak'', navedeno je u priopćenju stanara ovog naselja.

Grad Mostar će, kako navode, sada biti primoran obnoviti postupak izdavanja dozvola za zgradu u navedenom naselju.

''Bivši gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i odgovorne osobe iz odjela za urbanizam Grada Mostara mimo regulacijskog plana izdali su dozvole investitoru bez da su prve susjede uključili u postupak. Stanari koji su se žalili na činjenicu da im među ostalim nije bila pružena mogućnost da sudjeluju u postupku koji je prethodio donošenju rješenja, a čijom faktičkom realizacijom im se nanosi šteta kao neposrednim susjedima onemogućavajući iste da koriste pravo na dotok svjetlosti, pravo na nesmetani vidik, te nemaju nikakve privatnosti u svojim domovima u dijelu istih koji su okrenuti neposredno prema spornoj građevini nakon mukotrpne trogodišnje pravne bitke dobili su zadovoljštinu ovim rješenjem koje postupak vraća na početak i pokazuje kako su sve dozvole dane investitoru bile potpuno nelegalne'', navode.

Očekuje se skoro podizanje optužnice od strane Županijskog tužiteljstva u Mostaru protiv odgovornih osoba u ovom predmetu.

Kopirati
Drag cursor here to close