Ulaganje u Hercegovinu

Planiraju dovesti veliki broj turista iz Australije u Hercegovinu

Đemila i njen suprug Chris Gabriel, uspješni australski biznismen, žele nastaviti ulaganja u Hercegovinu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 08. 2018. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Život je Đemilu Talić – Gabriel ponovo vratio u domovinu. Naime, počasna konzulica BiH u australijskoj državi New South Wales privremeno se vratila u Bosnu i Hercegovinu i posljednja dva mjeseca živi na relaciji Neum - Mostar – Sarajevo, priopćeno je.

Ona je prije 15-tak godina BiH zamijenila Australijom, gdje je stekla status uspješne žene i spada u red najcjenjenih Bosanki u Australiji. Đemila i njen suprug Chris Gabriel, uspješni australski biznismen, žele nastaviti ulaganja u Hercegovinu, a u Mostaru ih je ugostio dr. sc. Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije.

''Rašid Hadžović nam je bio odličan domaćin i upoznao nas je detaljno sa svim ljepotama Mostara. Naravno da smo spremni pomoći u obrazovanju, kulturi i sportu. Već ranije smo pomagali na različite načine brojne projekte u BiH, a, kada je u pitanju kultura, tu bih izdvojila suradnju sa Jasmilom Žbanić. Mostar je uvijek bio i ostao grad kulture, koji ima dugu tradiciju i fenomenalne kulturno-historijske spomenike. Upravo to može biti mamac za turiste širom svijeta i na taj način može se postići veliki napredak u turizmu. Jedna od naših misija je da što veći broj Australaca dovedemo u BiH da vide ljepote BiH, a sigurno je da će se oni ponovo vraćati. Posebnu pažnju ćemo posvetiti promociji Mostara. Razgovarali smo i o našim investicijama u oblasti turizma i gospodarstva, gdje imamo velike planove'', kazala je Đemila Talić Gabriel, koja je istakla da je gradu na Neretvi potrebno više muzičkih događaja kakav je spektakl Dine Merlina 11. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close