Kružni tok

Pala zadnja 'šminka' u Zaliku

Riječ je o ''izgradnji zaštitne ograde za pješake i navodnjavanje zelenih površina uz kružni tok na ulazu u naselje Zalik''.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 02. 2020. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postavljanjem nove ograde, rasvjete, prometnih znakova i sadnica završeni su radovi na kružnom toku u mostarskom naselju Zalik.

Foto: Bljesak.info / Radovi na kružnom toku Zalik

Ranije je gradonačelnik Grada Mostara donio odluku o dopuni Plana nabavki za ovu godinu, gdje je dodana nova nabavka, vrijedna 50 tisuća maraka bez PDV-a. Riječ je o ''izgradnji zaštitne ograde za pješake i navodnjavanje zelenih površina uz kružni tok na ulazu u naselje Zalik''.

Kao obrazloženje izmjene Plana javnih nabavki, navedeno je da se tijekom izgradnje ''postojećim projektom nije u potpunosti tretirala zaštita pješaka u obuhvatu kružnog toka kao i navodnjavanje zelenih površina''.

Foto: Bljesak.info / Radovi na kružnom toku Zalik

Inače, radovi na izgradnji kružnog toka u tom naselju započeli su nakon provedene javne nabavke u veljači 2019. godine.
''Obzirom da su u tijeku već ugovoreni radovi na kružnom toku neophodno je da se u što kraćem roku pristupi radovima izgradnje zaštitne ograde za pješake i vodovodne mreže za navodnjavanje kako bi se izbjeglo naknadno prokopavanje prometnih površina i pješačkih staza'', stoji u ranijoj odluci gradonačelnika.

Podsjećamo, tender za izgradnju kružnog toka pao je u veljači 2019. godine, nakon čega je ponovljen.

Razlog ponavljanja bile su pogrešno izražene cijene koštanja, koje su od planiranih 600 tisuća KM, skočile na 800.000 maraka. Radovi su započeli 25. svibnja 2019. godine, a kako je ranije rečeno iz Grada Mostara, rok za završetak je 180 dana.

Foto: Bljesak.info / Posađene sadnice...
Kopirati
Drag cursor here to close