Spajanj obala

Otvoren most na rijeci Lašvi vrijedan 4 milijuna maraka

U svojoj zahvali načelnik Bošnjak-Matić posebno je istaknuo one koji su doprinijeli da ova Općina ima sredstava da sve ovo i plati.
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 12. 2020. u 16:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena/Općina Vitez / Otvoren most na rijeci Lašvi vrijedan 4 milijuna maraka

Most na rijeci Lašvi, u čiju je izgradnju utrošeno četiri milijuna maraka, svečano je otvoren u srijedu, uz nazočnost općinskog načelnika Tomislava Bošnjak-Matića, predsjedatelja Općinskog vijeća, pomoćnika općinskog načelnika i predstavnika kompanija, izvođača radova.

"Nema važnijeg posla na svijetu od pravljenja mostova, jer ne samo da spajaju obale nego i ljude. Priča o ovom našem mostu počela je davne 1984. godine kad je pravljena obilaznica oko Viteza, kada je sav promet išao kroz grad. Finalizirali smo priču prije dvije godine kada je na Općinskom vijeću projekt most i pristupne ceste uvršten kao prioritetni projekt Općine Vitez u narednom periodu. Na osnovu ove odluke krenulo je sve što je bilo potrebno da bi se most napravio, a to je značilo napraviti projekt, provesti proceduru eksproprijacije zemljišta, procedure potrebne da se most dovede u ovu fazu", kazao je načelnik Bošnjak-Matić u svom obraćanju.

Izgradnja mosta na rijeci Lašvi počela je 27. rujna 2019. godine kada je poduzeće BOSSIL d.o.o. započelo s izgradnjom 11,5 metara dugog mosta i pristupnih prometnica čija je ukupna dužina 460 metara, priopćeno je iz Općine Vitez.

"Ovom prilikom zahvaljujem se svima koji su pomogli na bilo koji način da sve ovo bude realizirano, a tu prije svega mislim na Općinsko vijeće koje je prepoznalo prijedlog načelnika i to uvrstilo u svoj program rada i na kraju u Proračun Općine Vitez", kazao je načelnik.

U svojoj zahvali načelnik Bošnjak-Matić posebno je istaknuo one koji su doprinijeli da ova Općina ima sredstava da sve ovo i plati.

"Moram istaknuti da smo većinu projekta financirali vlastitim sredstvima, što je danas rijetkost. Uz nekoliko dotacija s viših razina vlasti, prije svega Vlade Federacije BiH, Vitežani su uspjeli veći dio ovog projekta platiti vlastitim sredstvima", kazao je Bošnjak-Matić.

Ovaj most, kojeg Vitežani za sada zovu Viteški most, još nije dobio svoj službeni naziv, a prema Statutu Općine Vitez, Općinsko vijeće u okviru svoje nadležnosti donosi odluke o nazivima ulica, trgova i naseljenih mjesta, pa će se o nazivima mosta i ulice koja povezuje Poslovni centar 96 s centrom grada, tek odlučivati na nekoj od narednih sjednica OV-a Vitez.

"Nadam se da će priča o ovom mostu trajati, da će most osigurati ono što nam treba, a to je komunikacija središnjeg dijela Viteza s Poslovnim centrom 96 i da će otvoriti neke nove perspektive. Zadatak mosta je spojiti ono što je nekad netko razdvojio, a nadam se da će ovaj most to i napraviti. Dok teče Lašva neka traje i most", poručio je načelnik Tomislav Bošnjak-Matić, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close