Nastavak priče

Otkriven 'čupač' cvijeća po Mostaru: Zove se Huso, ukradeno cvijeće prodaje na Tepi

Kako tvrdi stanar Vatikana, i oni su, kao i njihovi susjedi koji su ovog puta ostali bez tek zasađenih sadnica japanske trešnje, godinama muku mučili s ovim 'nepoznatim' ljubiteljem sadnica
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 04. 2019. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Čovjek koji čupa tek posađeno cvijeće po Mostaru se zove Huso i kažu da to cvijeće prodaje na mostarskoj pijaci Tepi'', govori za Bljesak.info stanar mostarskog naselja Vatikan nakon objavljene priče o nepoznatom kradljivcu sadnica u Ulici biskupa Buconjića.

Proćelav, nosi kapu...

Naime, kako tvrdi stanar ovog mostarskog naselja, i oni su, kao i njihovi susjedi koji su ovog puta ostali bez tek zasađenih sadnica japanske trešnje, godinama muku mučili s ovim 'nepoznatim' ljubiteljem sadnica.

''Godinama je 'operirao' po našem naselju i onda smo ga ulovili i zaprijetili mu da to više ne radi. Stanarima je poznat, proćelav, nosi kapu, negdje oko 55 do 60 godina. Taktika mu je da u večernjim satima, kad su ljudi većinom u svojim domovima, u kontejneru pronađe neku gajbu u koju zatim slaže počupano cvijeće'', objašnjava stanar u cilju skretanja pozornosti na ovaj problem.

Obzirom na strašno stanje u kojem se grad nalazi, kad je u pitanju uređenje zelenih površina, tvrdi kako nema smisla da se i najmanja inicijativa građana za uređenjem vlastitog dvorišta završi na ovaj način.

'Sadimo samo velike'

''To je jako problematično, jer sve što se radi po gradu, bar ovaj dio od Rondoa prema naselju Vatikan, ne može opstati. Nama je zadnji put počupao tuje, nisu bile velike, te smo sada odlučili saditi veće biljke, iznad metar i pol, jer izgleda da su mu one nezgodne za nositi'', govori u šali stanar.

Foto: Bljesak.info / Serijski čupač opet ukrao sadnice!

Podsjećamo, ranije su se portalu Bljesak.info požalili stanari zgrade u Ulici biskupa Buconjića koje su, u četvrtak ujutro umjesto sadnica japanske trešnje, dočekale rupe. Nepoznat netko je tek posađene tri sadnice iščupao i odnio.

''Nije nažalost ovo prvi put. Već nekoliko godina traje misteriozno čupanje sadnica koje se posade. Svaki put ih netko iščupa i odnese. Zvali smo i policiju, ali…'', poručili su ranije stanari ovog naselja.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close