Jovo nanovo

Opet ništa od uređenja mostarskih parkova, poznat razlog

Ovim projektom planirano je uređenje parkinga, javne rasvjete i pristupnih prometnica.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 07. 2023. u 09:00 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uređenje parkovskih površina i partera u mostarskom Gradskom području (GP) Zapad još će pričekati. Razlog tomu je poništavanje javne nabave i to drugi put.

Nabavom koja je podijeljena u više stavki (LOT-ova) planirano je izvođenje radova na partnernom i hortikulturalnom uređenju, zatim navodnjavanju zelenih površina i oborinskoj odvodnji. Također, ovim projektom planirano je uređenje parkinga, javne rasvjete i pristupnih prometnica.

Nabava je poništenja zbog, kako navode u Obavijesti o poništenju postupka nabave, nedostavljanja ponuda u prihvatljivom roku. Datum poništenja nabave je 10. svibnja, a na Portalu javnih nabava ista je objavljena dva mjeseca kasnije. Skoro godinu dana ranije, 11. srpnja, po prvi put je poništena nabava za uređenje istih parkova.

Foto: Bljesak.info / Opet ništa od uređenja mostarskih parkova

Radovi u Splitskoj ulici od kućnog broja 30 do 36 ranije su bili procijenjeni na 32.500 KM, dok su po posljednjoj nabavi za tri tisuća marka bili skuplji.

U istoj ulici ispred kućnog broja 64 radovi su prvotno bili procijenjeni na 9.500 KM. Nova vrijednost koja je bila poništena je 12.700 KM.

Radovi u Splitskoj ispred broja 66 ranije su trebali koštati 16 tisuća maraka. Nova, poništena, vrijednost je za 3.300 KM veća.

U nabavi iz prošle godine poništen je bio i LOT za uređenje velikog parka u dvorištu Uglovnice. Radovi su se tada procijenjivali na oko 70 tisuća maraka.

Grad Mostar je pak 23. lipnja objavio nabavu za uređenje javnih površina u naseljima GP Jugozapad i Zapad. Vrijednost nabave procijenjuje se na preko 300 tisuća maraka. Nabavu kroz okvirni sporazum realizirati više ponuđača u roku godine dana.

Ovom nabavom, čini se, otvara se mogućnost da privatne tvrtke obavljaju aktivnosti za koje je u Mostaru zaduženo više javnih komununalnih poduzeća.

Kopirati
Drag cursor here to close