Raspad

Fadil pronašao krivce za lošu izgradnju autoceste

''Radi se o nestabilnom zemljištu i očigledno je to bila, u stručnom smislu, pogrešna odluka prije deset, odnodno 12 godina'', poručio je Novalić.
Gospodarstvo / Ulaganja | 18. 02. 2021. u 13:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni premijer Fadil Novalić kazao je da izgradnja autoceste kroz velike sredine nosi sa sobom određene probleme što se pokazalo i na primjeru Zeničke zaobilaznice.

Novalić je, na konferenciji za novinare u Sarajevu nakon sjednice Federalne vlade, podsjetio da se Zenica prije više od deset godina oštro protivila prolasku autoceste tamo gdje je to bilo prvobitno predviđeno, gotovo jednako kao po predratnom projektu, kroz grad Zenicu, sadašnjim putem M17.

Video: Hanka Paldum - Ko je krivac ti il ja

To je, po njegovim riječima, bila optimalna, najjeftinija varijanta i bilo je rezervisano zemljište. Projektanti su pod tim pritiskom Zenice izmjestili autocestu na područje gdje je tlo nestabilno, iznad grada Zenice.

''Radi se o nestabilnom zemljištu i očigledno je to bila, u stručnom smislu, pogrešna odluka prije deset, odnodno 12 godina. Danas se moramo nositi sa tim, stabilizirati taj put i po meni, prije je bila greška preuranjeno otvaranje te dionice, dakle prije nego što je sve uređeno, da se sva klizišta stabiliziraju da bi Ministarstvo prostornog uređenja moglo izdati upotrebnu dozvolu i svi drugi organi koji to prate'', kazao je Novalić, odgovarajući na novinarsko pitanje.

 Oštećenja na zeničkoj zaobilaznici
Kopirati
Drag cursor here to close