Pandemija ne zna za granice

Norveška donirala vrijednu medicinsku opremu za SKB Mostar

Ukupna vrijednost donirane opreme je 30.000 KM, a opremu je nabavio i bolnici isporučio Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 09. 2020. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, Olav Reinertsen posjetio je u četvrtak, 10. rujna 2020. Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru. Tom prilikom, Veleposlanik se sastao s predstavnicima ravnateljstva bolnice, te donirao vrijednu medicinsku opremu: dva pacijent monitora za praćenje vitalnih funkcija sa EKG-om, te 25 tisuća zaštitnih maski.

“Drago mi je što je Norveška mogla pružiti brzu podršku Bosni i Hercegovini u ovoj teškoj i ozbiljnoj situaciji. Kao što znate, pandemija ne zna za granice i nije je briga za granice, i zbog toga je važno da se sve zemlje zajedno bore protiv ove pandemije” kazao je Reinertsen, te dodao da je impresioniran radom medicinskog osoblja u borbi protiv pandemije.

Ukupna vrijednost donirane opreme je 30.000 KM, a opremu je nabavio i bolnici isporučio Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanika Reinertsena je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici primio pomoćnik ravnatelja, prof. dr. sc. Ivan Ćavar koji se zahvalio na vrijednoj donaciji. “Ovo je donacija koja nam mnogo znači s obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju vezano za pandemiju COVID19 i na tešku financijsku situaciju u kojoj se svi nalazimo”, kazao je prof. dr. sc. Ćavar.

Inače, Vlada Kraljevine Norveške je izdvojila oko 1,3 milijuna KM za podršku borbi protiv pandemije COVID-19 u BiH. Kroz ovu podršku je u, proteklih nekoliko mjeseci, između ostalog, financirana nabavka zaštitne opreme za medicinske radnike u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i za institucije u nadležnosti Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo, te nabavka EKG uređaja za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i Institut za javno zdravlje Republike Srpske.

Vlada Kraljevine Norveška je također osigurala sredstva i za nabavku šest respiratora za kliničke ustanove u Bosni i Hercegovini. Donirana oprema nabavljena je na osnovu sporazuma o odgovoru na pandemiju COVID-19 koji su popisali Veleposlanstvo Kraljevine Norveške u BiH i UNDP 26. ožujka 2020.

Kopirati
Drag cursor here to close